Haberler

Parmaklıklar Ardında Kutlu Doğum Sevinci

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kurumun Çok Amaçlı Salonunda yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İslam dininde ölene kadar da açık olan bir tövbe kapısı bulunduğunu belirtti. Vali Tuna, "Bu inanç sistemini bize ileten Peygamber Efendimiz (S.A.V.) var. Bir Kutlu Doğum Haftasını daha idrak ediyoruz. Hazreti Muhammed (S.A.V.), Allah'ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin. 'Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir' diyen Hazreti Peygamber; bugünkü insan haklarının ilerisinde bir bakış açısıyla bütün statüleri eşitlemiştir. İster padişah, ister kapı kulu, ister amir, ister memur, ister patron, ister çalışan, ister zengin, ister fakir herkes eşittir. Ömrümüzün gaflet uykusunda geçen bir rüya olmaması için Hazreti Peygamber iki cihan saadetine uzanan aşk yolunun yegane rehberidir" dedi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ise, çeşitli suçlardan tutuklu veya hükümlü olarak bulunanlarla ilgili devletin ceza infaz sistemindeki önemli bir amacın da insanları ıslah ederek topluma kazandırma olduğuna değindi. Kapıcı, mahkum ve hükümlülerin cezaevinden çıktıklarında tekrar toplum içinde sıkıntıya düşmeden yaşamlarını devam ettirmelerini amaçladıklarını dile getirerek, "Bu bakımdan Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimizin yaşayışını, birlikte yaşama ahlakını, hadis ve mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek, layıkıyla anlamak ve uygulamak için bir hatırlatmadır" diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliğiyle mahkumlar arasında Siyer-i Nebi Okuma Yarışması düzenlendiğini aktaran Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy ise, yarışmada sorulan 100 soruya verilen cevaplardaki doğruluk oranlarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların sonrasında Siyer-i Nebi Okuma Yarışmasında dereceye giren mahkum ve hükümlülere hediyeleri takdim edildi. İlahilerin okunması ile süren program, karanfil ve kitap takdiminin ardından Kutlu Doğum aşı dağıtımı ile sonra erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Parmaklıklar Ardında Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title