Haberler

Parmakları Koptu Piyanodan Vazgeçmedi

Niğde Üniversitesi'nde müzik bölümünde okurken 2012 yılında yaz tatilinde çalıştığı perde imalathanesinde elini elektronik makasa kaptıran 22 yaşındaki Emre Candoğdu kazada üç parmağını kaybetti.

Sadece derinin tuttuğu parmaklarıyla birlikte arkadaşları tarafından Niğde Devlet Hastanesi'ne acil servisine getirilen Emri Candoğdu, burada ilk müdahale olarak parmakları dikildi.

Kazada üç parmağını kaybeden ve aynı gün aynı hastanede Plastik, Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Atilla Fesli tarafından ameliyata alınan Emre'ye sorulan ilk soru "Ne iş yapıyorsun?" oldu. Op.Dr. Atilla Fesli, müzisyen olduğunu ve piyano çaldığını öğrendiği Emre'yi 6 saatlik bir operasyondan sonra sağlığına kavuşturdu. 

PİYANO RESİTALİ SUNDU

Ameliyatın ardından 4 aylık bir fizik tedavi seansı uygulanan Emre Candoğan, 2 yıl sonra ise sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı video ile Atilla Fesli'ye teşekkür etti. Hastasını piyano çalarken gören Atilla Fesli, Emre'yi arayarak desteğini sürdürdü. Emre Candoğan bugün ise doktorunun Antalya'daki polikliniğine gelerek canlı bir piyano resitali sundu. Artık ellerini eskisi gibi kullanabilen, daha önce çok dava yavaş müzikleri tercih ederken bugün sadece sağ eliyle bile notalara yetişen Emre, resitalin sonunda ise hocasına "çak" diyerek finali yaptı. 

"DÜNYALAR BENİM OLDU"

Emre'nin hastaneye geldiğinde üç parmağının kopmak üzere olduğunu, deriyle vücuda bağlı bulunduğunu söyleyen Op.Dr. Atilla Fesli, üç parmağın da kirişleri ve damarlarının kesildiğini ifade etti. Yaklaşık 6 saat süren bir operasyon sonunda Emre'nin parmaklarının dikildiğini, üç parmağının da mesleğinin de gereği fonksiyonel olması için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Fesli, "Yaklaşık 4 aylık bir fizik tedavi süreci başladı. Emre parmaklarını hemen kullanmak istiyordu ancak ben zorlama olması durumunda yeni olan operasyon sebebiyle elin zarar görebileceğini söyledim ve acele etmemesini istedim. Emre de buna uydu. Aradan uzun bir zaman geçti. Ben Antalya'ya geldim ve bir sabah sosyal paylaşım sitemi açtığımda bir görüntüde etiketlendiğimi gördüm. Görüntü açtığımda elleri kopuk olarak gelen Emre'yi piyanosunun başında parmaklarını kullanırken görünce dünyalar benim oldu" dedi. 

"ATİLLA HOCAMA MİNNETTARIM"

Yaklaşık 8 yıldır piyano dersi alan, Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü 2'nci sınıftayken yaz döneminde bir perde imalathanesinde çalıştığını söyleyen Emre Candoğan ise "Hem okuyup hem çalışıyordum. Yaz döneminde bir perde imalathanesinde işe girdim. Katlı perdeleri keserken elimi elektronik makasa kaptırdım. Durumu fark ettiğimde ise iş işten geçmişti, parmaklarımın kesildiğini gördüm. Arkadaşlarım hemen hastaneye götürdü. Orada Atilla hocam tarafından ameliyat edildim. O günleri düşünmek bile istemiyorum. Çünkü tek ekmek kazancım piyano ve müzikti. Bu şekilde okulda çok zorlanacaktım. Sonrasında hocamın da tavsiyesine göre hareket ettim acele etmedim. 2 yıl içinde parmaklarımı normal olarak kullanmaya başladım. Ellerimde morluk, soğuk, hissizlik yok.Çalarken aynı zamanda hissetmek lazım, konsantre olmak için ellerimi düşünmemem lazım. Hayatımda yeni bir dönem açan Atilla Hocam'a minnettarım "dedi.

Sözlerinin ardından Atilla Fesliyi'de yanına alarak minik bir konser verdi. 

 CAFER ESER-SABRİ ÇAĞLAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Niğde Üniversitesi Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title