Haberler

Parmak Bebeğini İki Ay Sonra Kucağına Aldı

Güncelleme:

Denizli'de özel bir hastanede 2 ay önce 900 gram ağırlığında 27 haftalık olarak dünyaya gelen ve doğumdan sonra 750 grama düşen Ayaz bebek, yaşama tutundu.

Doğumdan sonra yüksek tansiyon nedeniyle tüm vücudunda kan pıhtılaşması oluştuğu için 15 gün yoğun bakımda kalan anne Rabia Demir, oğlunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde oturan Rabia Demir, doktorların tavsiyesi üzerine iki ay önce Denizli Tekden Hastanesi'ne başvurdu ve hamileliğinin 27'nci haftasında doğum yaptı. Demir ailesi 900 gram olarak doğan erkek bebeğe Ayaz adını verdi. Doğumdan sonra anne Rabia Demir'in yüksek tansiyona bağlı olarak tüm vücudunda kan pıhtılaşması oluştu. İzmir'e sevkedilen anne Demir, 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra sağlığına kavuştu. Doğumdan sonra yenidoğan yoğun bakıma alınan Ayaz bebek ise 750 grama kadar düştü. Hastanede iki ay süren tedavi sürecinin ardından Ayaz bebek iyileşmeye başladı. Ayaz bebek ve annesi yapılan son kontrollerin ardından taburcu edildi.

PREMATÜRE BEBEK ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİ

Özel hastanenin Eğitim Direktörü Doç. Dr. Osman Öztekin, Ayaz bebeğin prematüre olduğu için zorlu süreçlerden geçtiğini, yaklaşık iki ay süren takip sonucu sağlıklı şekilde taburcu edildiğini söyledi.

BEBEĞİN FOTOĞRAFINI ANNE İLE PAYLAŞTILAR

Bebeklerini iki ay sonra sağlıklı olarak kucaklarına alan Rabia ve Özkan Demir çifti, hastane yönetimine teşekkür etti. Riskli bir hamilelik dönemi geçirdiğini söyleyen anne Rabia Demir, "Hamileliğim riskliydi ve süreci takip eden Köyceğiz'deki doktorum Denizli'ye gitmem gerektiğini söyledi. Bebeğimi ne olursa olsun bir kez görmek ve kucağıma almak için mesafelere aldırmadım ve hastanede doğumum gerçekleşti. Doğumdan hemen sonra ben de yavrum da yoğun bakıma alınmışız. Kendime geldiğimde yaşadığım en büyük mutluluk ise doktorların ve personelin bebeğimizin fotoğrafını bizimle paylaşması oldu. Ona sağlıklı bir şekilde kavuştuğum için tüm doktorlara ve hastane personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özkan Demir Köyceğiz Denizli Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title