Haberler

Parmak Bebeğin Parmak Isırtan Yaşama Azmi

Antalya'da, 74 gün önce 890 gram ağırlığında prematüre bir bebek olarak doğan Batu Baskın, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 2 kilo 460 grama ulaştı.
Batu Baskın'ın anne ve babası Zeynep ve Bartu Baskın, prematüre doğan bebeklerin anne ve...

Antalya'da, 74 gün önce 890 gram ağırlığında prematüre bir bebek olarak doğan Batu Baskın, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 2 kilo 460 grama ulaştı.

Batu Baskın'ın anne ve babası Zeynep ve Bartu Baskın, prematüre doğan bebeklerin anne ve babalarına ihtiyaçları olan en önemli şeyin "sabır" olduğunu söyledi ve yaşama tutunma savaşı veren oğullarının 74. gününü anlattı.

ZOR GEÇEN GEBELİK SONRASI ERKEN DOĞUM

Başından beri riskli olan bir gebelik yaşayan Zeynep Baskın, gebeliğinin ilk üç ayını düşük tehlikesi nedeniyle hareket etmeden yatarak geçirdi. Baskın, 4'üncü ayında ayağa kalkabilse de sık sık doğum sancıları yaşadı. Doğumu erteleyebilmek için ne gerekiyorsa yapıldı ancak henüz anne karnında 27'inci haftasında bir bebek olan Batu'nun erken doğumu engellenemedi.

YOĞUN BAKIMDA ANNE VE BABA SICAKLIĞINDAN UZAK BIRAKILMADI

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olan bir hastanede doğum kararının alınmasının ardından Batu bebek, doğumun ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Memorial Antalya Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu yenidoğan uzmanı Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, prematüre bebeklerin tecrübeli hekim ve hemşire kadrosu bulunan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sahip hastanelerde izlenmesinin önemine dikkat çekti.

Batu'nun yoğun bakımda kaldığı süre boyunca uygulanan işlemler hakkında bilgi veren Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, şöyle konuştu: "Batu bebeğin solunum sistemi titizlikle takip edilerek, bağırsak, beyin, kalp, göz ve kulak fonksiyonları, bağışıklık sistemi yenidoğan yoğun bakımda kaldığı süre boyunca korundu ve desteklendi."

Yoğun bakım tedavisi süresince Batu bebeğin anne ve baba sıcaklığından da uzak kalmadığının altını çizen Dr. Nemlioğlu, şunları söyledi: "Batu anne ve babasının ten temasını mümkün olan en erken zamandan itibaren hissetti. Yeterli kiloya geldiğinde anne ve babası onu kucaklayabildi. Annesi onu emzirdi. Anne ve babasıyla oluşan bu sevgi ve yakın bağ, Batu'nun hayatta kalmasını sağlayan önemli unsurlardan biriydi. Kanguru bakımı adı verilen bu yöntemle Batu'nun solunum ve kalp ritimleri gelişti. Annesinin sesi, onun mırıldanmaları, onun nörolojik ve zihinsel gelişimini tetiklediği gibi vücut ısısını da korudu. Batu böylelikle hastaneden daha kısa süre içinde taburcu edilebildi."

ADI GİBİ GÜÇLÜ VE KUVVETLİ

Anne Zeynep Baskın, Batu'yu evde sadece enfeksiyon riskine karşı koruduklarını, bunun haricinde Batu'nun normal haftasında doğan bebekler gibi sağlıklı olduğunu söyledi. Batu'nun ismi gibi güçlü, kuvvetli bir çocuk olduğunu belirten Baskın, "Hayatının ilk günlerinde ortaya koyduğu yaşama tutunma azmiyle bunu hepimize gösterdi. Onunla gurur duyuyorum." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenidoğan Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title