Haberler

Parlamenterler Korosu'ndan Konser

Parlamenterler Korosu, "Bestekar ve Güftekar Milletvekilleri Eserleri" konseri verdi.

Meclis'te düzenlenen konsere TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.

TRT sanatçısı Suat Yıldırım'ın şefliğinde verilen konserde, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin ile eski milletvekilleri Yahya Kemal Beyatlı, Halil Ürün, Mehmet Yazar, İbrahim Taşdemir, Şükrü Ünal, Yasin Hatipoğlu, Ahmet Rasim Bey, Necip Mirkelamoğlu, Ruşen Işın, Ali Coşkun ile Adana Milletvekili Necati Çetinkaya'nın güftesini yazdığı, Güneş Müftüoğlu, Mehmet Yazar, Şükrü Şenozan, Rüştü Şardağ, Necip Mirkelamoğlu ve Faruk Demir'in bestesini yaptığı şarkılar seslendirildi.

Konserin ardından konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, programın çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Türk milletinin büyük bir millet olduğunu dile getiren Çiçek, "Bu milletin büyüklüğü, arkasında yatan muhteşem kültür ve onun üzerinde inşa edilen medeniyete dayanıyor. Meragi'den, Itri'den, Dede Efendi'den, Safiye Ayla'dan, Selahattin Pınar'dan, Cem Karaca'ya ve Müzeyyen Senar'a kadar hepsine şükran borçluyuz" dedi.

Çiçek, dünyada 200'e yakın parlamento bulunduğunu ancak korosu olan tek parlamentonun TBMM olduğunu kaydetti.

Başkent Ankara'da çok sayıda üniversite ve kamu kurumlarının sosyal tesisleri olduğunu anlatan Çiçek, "Keşke her bakanlığın, üniversitelerin korosu olsa. Korolar buluşsa, gençler vakitlerini sanatla, kültürel faaliyetlerle geçirse bugünkü sıkıntılar, gerginlikler yaşanmaz" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Yahya Kemal Beyatlı Suat Yıldırım İsmet Sezgin Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title