Haberler

Parlak: AK Parti Kardeş Kavgasına Son Verecektir

Güncelleme:

Diyarbakır AK Parti Milletvekili adayı Alaattin Parlak, Kürt meselesi ve çözüm süreci'nin başarıya ulaşması, huzur ve barış ikliminin gelmesi için AK Parti bir teminattır dedi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, 30 Mart'ta olan AK Parti başarısını 7 Haziranda yapılacak olan Genel seçimlerde 2 katına çıkaracaklarını söyledi. Parlak, 'Barış ve Çözüm Süreci' ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Yeni anayasa süreci, son siyasal gelişmeler ve ekonomik kalkınma alanında Ak Parti çalışmalarını anlatan Parlak, Türkiye'nin diğer meseleleri ile birlikte Kürt meselesinin de çözümü için yeni anayasa ve Başkanlık sisteminin önemli olduğunu ifade etti. 8 Haziran günü Türkiye'nin önü açılacağına dikkat çeken Parlak, 7 Haziran bu milletin kaderini belirleyecektir. Bunun için AK Parti desteklenmelidir. Seçimlerden siyasi bir zaferle çıkmalıdır. Bu zafer de milletin elindedir. Halk sandık başında iradesini en iyi şekilde ortaya koyup, gelecek için AK Parti'ye oy vermelidir. Eğer AK Parti seçimlerde galip çıkmazsa, Türkiye'yi kötü günler bekliyor demektir" dedi.


"Kürtler Başkanlık Sistemine Sahip Çıkmalıdır"


Diyarbakır Milletvekili Adayı Alaattin Parlak, Seçim çalışmalarına başladıkları günden beri insanların kendisine gösterdiği olumlu tepkilerden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Çözüm Süreci'nde kararlılık vurgusu yapan Parlak şöyle dedi:

"Kürt meselesi ile yeni anayasa ve Başkanlık sistemi arasında aslında doğrudan bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Eğer herhangi bir metin Kürt meselesini çözmeye matuf herhangi bir hüküm içermiyorsa, o zaman bu metin yeni anayasa olarak nitelendirilemez. Aynı şekilde Başkanlık sistemi olmadan Türkiye'nin ileriye atak yapması beklenemez. Biz Kürt meselesini gerçekten kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Kürtler Başkanlık sistemine sahip çıkmalıdır"

"AK PARTİ KARDFEŞ KAVGASINA SON VERECEKTİR''

Seçim çalışmalar kapsamında yapılan ziyaretlerde halkın yüzde 90'nı ülkede Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşmasıyla yeni bir huzur ve barış ikliminin gelmesi için AK Parti'nin teminat olarak gördüğünü belirten Parlak, "Siyasi kaybım bile olsa baldıran zehri içmeye razıyım, yeter ki bu işi başaralım' diyen bir Cumhurbaşkanı ve bir hükümet var. Her şeye çözüm sürecini başlatan AK Parti hükümetidir. Sabırla devam ettiren de AK Partidir. Bu işi sonuçlandırmak isteyen de AK Partidir. O yüzden ülkede akan kanlar dursun, barış ortamı olsun milletçe bir kucaklaşma yaşayalım. Eski hatalarımızdan dönelim, gözyaşı dökmeyelim, birbirimizi kucaklayalım ve bundan sonra silahın şiddetin olmadığı, bin yıllık kardeşliğimizi tekrar yaşayalım diyorsak, kalbimiz buna inanıyorsa bunun teminatı AKPartidir. Eğer gerçekten gönlünden Çözüm Süreci'ni geçiriyorsa bir insan bunu başlatan kimdir, her şeye rağmen bunu devam ettiren kimdir, ona oy vermelidir. O da Ak Partidir" dedi.


''ÇÖZÜM İLE BİRLİKTE EKONOMİK HAMLE OLACAKTIR''

Çözüm sürecinin ekonomiye etkilerini değerlendiren Ak Parti Milletvekili Parlak bu sürecin olumlu neticelenmesi durumunda ülkenin kredi notunun artırılması, istihdamda iyileşme, yatırım ve ihracatta artış gibi birçok alanda pozitif yansımalar olacağını söyledi. Şiddetin doğrudan doğruya kalkınmayı sınırlandırdığına dikkat çeken Parlak Bu açıdan çözüm süreci tam anlamıyla başarıya ulaşırsa, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlar için değil, bütün Türkiye toplumu için sosyo-ekonomik faydalar sağlayacağını belirtti.
"Kamu maliyesi üzerindeki yükler hafifleyecek, Türkiye'nin büyüme dinamikleri pozitif olarak etkilenecektir" diyen Parlak şöyle konuştu:

"Turizm, hayvancılık ve tarımın bölgede hızla ivme kazanarak yeni gelir ve iş alanları doğacaktır. İşsizlik düşecek, güven artacak ve doğrudan yatırımcılar gelecektir. Çözüm sürecinin ilerlemesinin asayişte bir rahatlama getirecektir. Bölgeye yatırımcı ilgisi de artacaktır. Planlan laması yapılan ve çalışmaları devam eden hızlı tren hatları, lojistik taşıma hatları var. Onlarla birlikte piyasa entegrasyonu daha da ilerleyecek"

Doğu ve Güney Anadolu Bölgesine kalıcı bir barışın gelmesinin; bölgede uzun zamandır yatırım yapmayı düşünen tekstil, orman ürünleri, inşaat malzemesi başta olmak üzere emek yoğun teknolojiyle çalışan sektörler için büyük fırsat olacağını kaydeden Parlak, İngiliz denetim kuruluşu PriceWaterhouse Coopers, Türkiye'nin 2030 ve 2050'de milli gelirlerine göre hangi sırada olabileceğini öngören bir raporu olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Rapor, Avrupa ülkelerinin düşüşte, Türkiye ekonomisinin ise yükselişte olduğunu ortaya koydu. Önce 2011 rakamlarının hatırlatıldığı raporda, Türkiye, 773 milyar dolar gelirle 17'nci sırada bulunuyor. 2030 yılında Türkiye'nin 2,1 trilyon dolar ile 15' inci, 2050 yılında ise 4.48 trilyon dolarla 12 sıraya yükseleceği tahmin ediliyor. 2011'de ilk 10'da yer alan Almanya, Fransa ve İngiltere arasından 2050 yılına gelindiğinde, sadece Almanya'nın 'ilk on'da olmaya devam edeceği öngörülüyor. Araştırmaya göre Türkiye, 2050 yılında İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerini geride bırakacak"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Alaattin Parlak Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title