Haberler

Parlak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Alaattin Parlak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Alaattin Parlak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti'den Bağlar Belediye Başkan adayı olan Parlak, düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Bir otelde düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan Parlak, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 4 ana maddenin öne çıkacağını söyledi. Yeni Anayasa, Başkanlık sistemi, çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele konularının Türkiye kamuoyunun oylarını belirleyecek konular olduğunu ifade eden Parlak, "Türkiye yeni Anayasa'sını yapmak zorundadır. Darbe ürünü Anayasa'sının artık bu millete dar geldiğini hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden sonra Türkiye'de siyasi sistem değişikliği zorunlu hale gelmiştir. Bu yeni Anayasa ile aslında Türkiye Başkanlık sistemine geçiş aşamasını tamamlayacaktır. Şiddeti çocuklarına miras bırakanların, barış masasındaki sözlerinin hiçbir anlamı olmaz. Çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışanlara karşı el birliği ile mücadele etmek zorundayız. Savaş isteyenlere karşı, hep beraber barışın sesini daha güçlü bir şekilde haykırmalıyız. Önümüzdeki dönem, yeni Türkiye'yi örtülü vesayetlerle mücadele etme dönemidir. Bu dönemde devlet içinde oluşmuş bütün yapılara karşı hep beraber milletçe mücadele etmek zorundayız. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı olarak müracaat ediyorum. Desteğinizi ve duanızı bekliyorum. Çözüm sürecinin sekteye uğramaması için, yeni Türkiye vizyonunu engellemeye çalışan örtülü vesayetlerle mücadele etmek için devlet içinde oluşmuş bütün derin yapılara karşı mücadele etmek için yeni anaya ve başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi için AK Parti'den aday adayı olarak müracaat edeceğim" dedi.

ALAATTİN PARLAK KİMDİR?

1974 yılında Bingöl/Genç'te doğdu. İlkokul öğrenimini Diyarbakır Fatih İlkokulu'nda (1986), orta öğrenimini Diyarbakır Lisesi Orta Bölümü'nde (1989),Lise eğitimini Diyarbakır Lisesi'nde (1992) tamamladı. Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü (2001) okudu. Cihannuma Danışma Kurulu, Milli Gençlik Vakfı, Mazlum-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Diyarbakır Düşünce Okulu Derneği, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Brunei Türkiye Dostluk Derneği, Es-Der gibi sivil toplum kuruluşlarında Başkanlık, yönetici ve üyelik görevlerinde bulundu.

Siyasetin birçok kademesinde görev aldı. 1991, 1994, 1995 seçimlerin Refah partisinde,1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nde SKM görevlisi olarak çalıştı. Saadet Partisi Gençlik Kolları Bölge Başkanı (2003-2007), Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı (2008-2010), Saadet Partisi MKYK üyeliği (2010),Halkın Sesi Partisi Kurucular Kurulu üyesi (2010-2012), HAS Parti Diyarbakır İl Başkanlığı (2010-2012) görevlerinde bulundu. 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde Diyarbakır Milletvekili adayı, AK Parti Demokrasi Komisyonu üyesi (2012), AK Parti Bağlar Belediye Başkan adayı (2014), AK Parti Kongre Delegesi (2015).

Parlak, evli ve 2 çocuk babasıdır. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Alaattin Parlak Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

h AbdullahmobilWeb@haberler.com:

Rabbim nazardan muhafaza etsin hayırlı olsun başarılı olur inşallah

0
0
yanıtYanıtla
h AbdullahmobilWeb@haberler.com:

Rabbim nazardan muhafaza etsin Rabbim yar ve yardımcin olsun inşallah hayirli olsun

0
0
yanıtYanıtla
ibrahim arslanmobilWeb@haberler.com:

Çok değerli dostum sayın Alaattin Parlak ga başarılar diliyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title