Haberler

Parkta Oynarken Keşfedilen Engelli Gencin Hedefi Şampiyonluk

Isparta’da parkta oynarken yüzme antrenörü İbrahim Kaç’ın tavsiyesiyle başladığı yüzme sporunda iki ay gibi kısa bir sürede tüm teknikleri öğrenen doğuştan engelli 13 yaşındaki Ümit Kayadaş’ın hedefi Türkiye şampiyonu ve ardından olimpiyat şampiyonu olmak.

Isparta'da parkta oynarken yüzme antrenörü İbrahim Kaç'ın tavsiyesiyle başladığı yüzme sporunda iki ay gibi kısa bir sürede tüm teknikleri öğrenen doğuştan engelli 13 yaşındaki Ümit Kayadaş'ın hedefi Türkiye şampiyonu ve ardından olimpiyat şampiyonu olmak.

Isparta Gençlik ve Spor Hizmetleri'nde görev yapan yüzme antrenörü İbrahim Kaç, doğuştan ayakları olmayan 13 yaşındaki Ümit Kayadaş'ı parkta oynadığı sırada gördü. Ortaokul 6. sınıf öğrencisi Ümit'e yüzme sporunu tavsiye eden Kaç, onu iki ay gibi kısa bir sürede müsabakalara hazır hale getirdi. Ümit, ilk kez katıldığı Alanya'daki Bedensel Engelli Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 6'ıncı oldu.

Yüzme antrenörü İbrahim Kaç'ın kendisine büyük bir sporcu olacağını söyleyerek müsabakalar için hazırlamaya başladığını belirten Ümit Kayadaş, "Yüzmeyi çok seviyorum. Eğirdir Gölü'nde yüzüyordum. Burada iyice geliştirdim. Yüzmeye başladıktan sonra havuza gelince çok sayıda arkadaşım oldu. Kendime olan güvenim arttı. Arkadaşlarım ve ailem bana destek verdi. Hedefim önce Alanya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmak, gelecekte de olimpiyat şampiyonu olmak" diye konuştu.

Ümit'i keşfeden antrenör İbrahim Kaç ise, "Kendisiyle parkta oynarken tanıştık. Havuzumuza getirdik. Bedensel Engelli Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Orada Türkiye 6'sı oldu. Şimdi neler yapabileceğimizi gördük. Hedeflerimizi belirledik ve çalışmalarımıza başladık. 3 Mart 2016 tarihinde Alanya'da yapılacak Yıldızlar Müsabakası'nda hedef Türkiye şampiyonu olmak. Uzun hedeflerimiz olan Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonluğu için de çalışmalarımızı başlatıyoruz" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Isparta Türkiye Alanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title