Haberler

Parkta Buldukları Kobanili Genci Hayata Bağladılar

ABDULLAH YILDIZ - Yaklaşık 6 ay önce Kırşehir'deki bir parkta perişan halde bulunan Kobanili genç, hayırsever ailenin sahip çıkmasıyla hayata yeniden bağlandı.

Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yaşanan iç savaşta anne ve babasını kaybeden, daha iyi bir yaşam için gittiği Irak'ta da kalamayan Dilşad Şeney (20), sığınmacı olarak Kırşehir'e geldi.

Parasız bir şekilde parklarda yatıp kalkarken Hüseyin Sönmez'in dikkatini çeken Suriyeli sığınmacı genç, bu rastlantının ardından adeta yeni bir hayata "merhaba" dedi.

Babası ve ağabeyiyle unlu mamul işi yapan Sönmez, perişan, halsiz ve aç bir şekilde bulduğu Dilşad'ı iş yerine getirerek karşılaştığı durumu aktardı.

Yaşanan süreci AA muhabirine anlatan ağabey Ali Sönmez, bir kardeş gibi Dilşad'a sahip çıkmaya gayret ettiklerini söyledi.

Türkçe bilmediği için ilk başlarda Dilşad ile işaret diliyle anlaşmaya çalıştıklarını ifade eden Sönmez, daha sonra Kürtçe bilen bir kişi vasıtasıyla az da olsa Türkçe'yi öğrettiklerini belirtti.

Meslek sahibi oldu

Dilşad'ı adeta bir erkek kardeşleri gibi gördüklerini dile getiren Sönmez, ona pasta ustalığını öğreterek, meslek sahibi olmasına katkı yapmaya gayret ettiklerini anlattı.

Sığınmacı gencin usta olarak iş yerlerinde çalışmaya devam ettiğini aktaran Sönmez, "Parkta yatarken kardeşimin dikkatini çekiyor. Perişan bir halde. Karnı aç ve zayıf. Konuşmaya çalışıyor ama anlaşamıyor. Onu alıp yanımıza getirdi. Bize, annesi ve babasını Kobani'deki savaşta kaybettiğini söyledi. Kendisine babamız babası olarak, bizler abisi olarak sahip çıkmaya çalıştık. Sanat öğrettik. İşi sahibi yaptık. Güzel bir meslek öğrendi" diye konuştu.

Özel hastanede ameliyat ettirdiler

Sönmez, sağlık sorunları olan ve burnundan nefes almakta zorlanan Dilşad'ı özel bir hastanede ameliyat ettirdiklerini belirterek, şimdi bu sorunu yaşamadığını aktardı.

Kendisine doğalgazlı bir ev kiraladıklarını kaydeden Sönmez, istemesi halinde düğün masraflarını da karşılayarak Kırşehir'den evlendirmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Dilşad Şeney de kendisine yardımcı olarak hayata bağlayan ve meslek öğreten aileye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Sönmez Kırşehir Suriye Kobani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title