Haberler

Park Mavera Gayrimenkul Sertifikasına 143 Milyon Liralık Talep

Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin, "Park Mavera III Projesine ilişkin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılan gayrimenkul sertifikası halka arzında, toplam 143 milyon 242 bin 425 lira değerindeki her biri 42,50 lira olan 3 milyon 370 bin 410 adet gayrimenkul sertifikası satışı gerçekleştirilmiştir." açıklamasını yaptı.

Şahin yazılı açıklamasıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)-Park Mavera III Projesine ait gayrimenkul sertifikalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Şahin, "29-30-31 Mart 2017 tarihlerinde Park Mavera III Projesine ilişkin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılan gayrimenkul sertifikası halka arzında, toplam 143 milyon 242 bin 425 lira değerindeki her biri 42,50 lira olan 3 milyon 370 bin 410 adet gayrimenkul sertifikası satışı gerçekleştirilmiştir. Halka arzda 'konsorsiyum lideri' Vakıf Yatırımın yanında 26 kurum konsorsiyum üyesi olarak, 3 katılım bankası gişe hizmetleri sağlayarak halka arz sürecine katkı sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

Halka arzda toplam 5 bin 244 adet bireysel yatırımcının 2 milyon 141 bin 506 adet sertifika talebinde bulunduğunu aktaran Şahin, "Bireyselde toplam 5 bin 38 yatırımcının talebi karşılanarak 1 milyon 775 bin 842 adet sertifikanın bireysel yatırımcılara satışı gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan 41 kurumsal yatırımcının 2 milyon 64 bin 568 adet talebine karşılık 39 kurumsal yatırımcıya 1 milyon 594 bin 568 adet sertifikanın kurumsal yatırımcılara satışı gerçekleştirilmiştir." bilgilerini verdi.

Açılan hesap sayısı bin 400'ü aştı

Gayrimenkul sertifikalarının en önemli hedeflerinden birini, alım gücü düşük yatırımcıların büyük çaplı gayrimenkul projelerine sermaye piyasaları üzerinden ortak olabilmeleri diye niteleyen Şahin, "Halka arza ilişkin talep sonuçları değerlendirildiğinde, bireysel yatırımcılar tarafından geçilen taleplerin en büyüğünün 1,5 milyon lira, ortalama talep büyüklüğünün ise 17 bin lira seviyesinde olduğu görülmüştür. Daha da önemli bir nokta ise medyan talep büyüklüğü bu arzda 4 bin 250 lira seviyesindedir ki bu da 5 bin 244 yatırımcının yarısının talep büyüklüğünün 4 bin 250 liradan daha az olduğu anlamına gelmektedir. Bu da küçük yatırımcıların ürüne oldukça yüksek bir ilgi duyduğu sonucuna bizi götürmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Şahin, gayrimenkul sertifikaları ile sermaye piyasalarına yeni yatırımcıların çekilebileceği beklentisinin bulunduğunu anımsatarak, konsorsiyum lideri olarak sadece Vakıf Yatırım ve Vakıfbank'ta açılan hesap sayısının bin 400'ü aştığını ve bu açıdan bakıldığında sermaye piyasaları için gayrimenkul sertifikaları ile yeni bir açılım kazandırılabileceğini kaydetti.

Şahin açıklamasını şu bilgilerle tamamladı:

"Gayrimenkul sertifikasına Türkiye'nin her bir yanından talep gelirken, parasal büyüklük olarak gelen talebin yüzde 55'i İstanbul dışından gelmiştir. İstanbul dışında en fazla talep gelen iller ise sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Konya ve Muğla olmuştur."

Kaynak: AA / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title