Haberler

Park İçinde Kamyonun Ezdiği Şule İdil Dere İçin Açıklama Yapıldı

Geçtiğimiz Perşembe gecesi çamur taşıyan hafriyat kamyonunun Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda çarparak ölümüne neden olduğu üniversite öğrencisi Şule İdil Dere için basın açıklaması yapıldı.

Açıklamadan sonra Dere'nin kamyonun altında kaldığı alana kadar yürüyüş yapan gurup, Dere'nin fotoğrafının üzerine karanfil bıraktı, mum yaktı.

Bir dakikalık saygı duruşunun da yapıldığı basın açıklamasına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

Kadıköy Kent Dayanışması, önceki Perşembe gecesi Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda dolaşırken çamur taşıyan hafriyat kamyonunun çarparak ölümüne neden olduğu üniversite öğrencisi Şule İdil Dere(23) için bir basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun da katıldığı açıklamada, Kadıköy Kent Dayanışması adına Durna Şahin okudu.

Şule İdil Dere'nin fotoğrafı ile "Kurbağalıdere ölüm saçıyor sorumlular hesap verecek" pankartı ile "Sorumlu Kadir Topbaş hesap ver", "Öldüren değil yaşatan belediyecilik" yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada, üç yıldır süren Kurbağalıdere ıslah çalışmasının Kadıköylülerin çilesi haline geldiği belirtildi.

Perşembe gecesi Şule İdil Dere'nin Yoğurtçu Parkı'nda yürüyüş yaparken Kurbağalıdere'nin zehirli çamurunu taşıyan kamyonun çarpması ile hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Şule İdil Dere'yi asla unutmayacağız" denildi.

Şule İdil Dere'nin ölümünün sorumlusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadir Topbaş olduğu öne sürülen açıklamada, "İBB geçen yıl dere zehirli çamurdan kaynama noktasına geldiğinde, yalnızca katı atıkları temizleyerek şov yapmış, 'Kurbağalıdere yüzülecek hale geldi' diyerek Kadıköy halkına, İstanbul halkına yalan söylemiştir. Gerçek ortadadır; 1 yılda bitecek proje, planlama ilkeleri ve mühendislik kuralları dikkate alınmadığı için 3 yıldır bitirilememiştir" denildi.

İBB yönetiminin hiçbir uyarıyı dikkate almadığı için işçiler ve İstanbul halkının hayatını tehlikeye attığı öne sürülen açıklamada, "Kurbağalıdere yüz binlerce kişinin sağlığını yaydığı metan gazıyla, bakteriyle tehdit etmeye devam ediyor, zehirliyor ve artık öldürüyor. Biz artık ölmek istemiyoruz. Ölümden değil yaşamdan yanayız. Kentimizi rant alanı haline getiren İBB'ye karış mücadelemiz sürecek. Şule İdil Dere'ye sözümüz olsun, bu cinayetteki bütün sorumluların yargılanması için mücadelemizi büyüteceğiz " denildi.

Açıklamanın ardından Şule İdil Dere'nin hayatını kaybettiği yere kadar yürüyen gurup, burada Dere'nin fotoğrafının bulunduğu yere karanfil bıraktı. Mum yakan gurup, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Kadir Topbaş Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title