Haberler

Park Ama Oturacak Yer Yok

Güncelleme:

Diyarbakır'daki parklarda bankların üzerinde bulunun tahtaların madde bağımlıları tarafından sökülmesi tepkilere neden oldu.

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semtinde bulunan parklardaki banklar madde bağımlıları tarafından tahrip edildi. Büyükşehir Belediyesi Konuk Evi'nin önündeki parktaki bankların tahtalarının sökülmesi çirkin bir görüntü yarattı.

Daha önce söz konusu bölgede çevre düzenlemesi yapılmasına rağmen Belediye ekiplerinin parka müdahale etmemesi ise tepkilere neden oldu.

"ÇALIŞMA BAŞLATILMALI"

Yaz mevsiminin yaklaştığını ve ailelerin parklarda rahat olması için Belediye'nin biran önce konuyla ilgili çalışma başlatması gerektiğini belirten Süleyman Ertaş (35), "Kış mevsiminde parkları kendilerine mesken tutun madde bağımlıları bankların üzerinde bulunan tahtaları yakarak kendilerini ısıttı. Parklardaki oturaklar kullanılamaz hale geldi. Kışın insanlar parklara gitmediği için hiçbir şeyin farkına varmıyordu. Ancak önümüz yaz. Millet çocukları ile dışarı çıkacak. Bu parklara gelecek. Onun için Belediye konuyla ilgili biran önce çalışma başlatmalı ve bu çirkin görüntüye son vermelidir" dedi.

"DİYARBAKIRA YAKIŞMIYOR"

Ofis Semtinin şehrin göz bebeği konumunda olduğunu dile getiren Halime Bozkuş (29) ise, "Parklardaki bu çirkin görüntüler Diyarbakır'a yakışmıyor. Hele ki Ofis gibi bir yere hiç yakışmıyor. Belediye biran önce kötü görünümde olan parkları elden geçirmelidir. Kenti hak ettiği görünüme kavuşturmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Merkez Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title