Haberler

Paris'teki Terör Saldırılarına Tepkiler

Fransa'nın başkenti Paris'te cuma gecesi düzenlenen terör saldırılarına Cezayir ve Etiyopya'nın yanı sıra Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Afrika Birliği'nden de kınama açıklamaları yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te cuma gecesi düzenlenen terör saldırılarına Cezayir ve Etiyopya'nın yanı sıra Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Afrika Birliği'nden de kınama açıklamaları yapıldı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, "Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altındaki ülkelere terör belasına karşı harekete geçme" çağrısında bulundu.

Mevkidaşı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a Paris'te düzenlenen terör saldırılarının ardından taziye mesajı gönderen Buteflika, "Bu saldırılar bir kez daha terörün sınırları aşan bir olgu olduğunu kanıtladı. Saldırılara BM çatısı altındaki uluslararası toplum tarafından tepki gösterilmeli" ifadelerine yer verdi.

Cezayir Dışişleri Bakalığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Paris'teki saldırılar "korkakça işlenmiş bir suç eylemi" olarak nitelendirilerek, söz konusu saldırıların "Terörün çirkinliğini bir kez daha gözler önüne serdiği" kaydedildi.

Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, "Terörün hiçbir gerekçesi olamaz. Terörle işbirliği içerisinde mücadele etmek gerekir" açıklamasında bulundu.

Hamas ve İslami Cihad'dan kınama

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi de Paris'te  düzenlenen terör saldırılarını kınadı.

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Raşak, yaptığı yazılı açıklamada, " Fransa'da gerçekleştirilen bu çirkin terör olayını kınıyoruz" ifadelerini kullandı

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Fransa'daki saldırılar "terör olayı" ve "çirkin bir suç eylemi" olduğu nitelendirildi.

Afrika Birliği Komisyon Başkanı Dr. Nkosazana Dlamini-Zuma, Paris'i hedef alan "terör" saldırılarından "derin hüzün" duyduğunu kaydetti.

İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) da söz konusu saldırıları kınadı.

Kaynak: AA / Politika

Cezayir Fransa Hamas Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title