Haberler

IKBY Başkanı Barzani, Paris'teki Saldırıyı Kınadı

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonla görüşerek olaydan duyduğu üzüntüyü ve taziye mesajını iletti. Barzani, Hollande'ın şahsında tüm Fransız halkına başsağlığı dilerken, terör eylemini şiddetle kınadı.

Başkanlığın resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, Hollande ile yaptığı görüşmesinde, "Charlie Hebdo dergisine yapılan terörist saldırı sonucu birçok gazeteci ve suçsuz insanın hayatını kaybettiği haberini duyunca çok üzüldüm. Kürdistan halkı ve kendi adıma size ve Fransa halkına başsağlığı diliyorum. Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

Kürt bölgesi ve Irak'ta yaşanan terör eylemlerine dikkati çeken Barzani, "Kürdistan halkının, insanlık düşmanı ve en vahşi teröristlerle çatıştığı bu süreçte, sizinle ve yardıma hazır olduklarını belirtmek isterim. En kısa zamanda terör bitecek ve insanlık kazanacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Mesut Barzani Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title