Haberler

Paris'te Yeni Bir Rekora İmza Atacağız"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 21-26 Ağustos tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda yeni bir rekora imza atacaklarını söyledi.

HARUN KAYMAZ - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 21-26 Ağustos tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda yeni bir rekora imza atacaklarını söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'ndan en iyi sonuçlarla döneceklerine inandığını belirtti.

Şampiyonaya katılacak sporcuların hazırlık çalışmaları ve kamplarının devam ettiğinin altını çizen Musa Aydın, "Serbest Milli Takımımız Elmadağ'da, Grekoromen Milli Takımımız Aladağ'da kamplarına başladı. İnşallah Paris'te de yeni bir rekora imza atacağız. Fransa'daki Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekip, İstiklal Marşımızı okutacağız." diye konuştu.

"Başarı, ivme, istikrar böyle yükselerek devam etti"

Kendisinin 8 Nisan 2015'te yapılan olağanüstü genel kurulda federasyon başkanlığına seçildiğini hatırlatan Musa Aydın, göreve geldiği günden bugüne Türk güreşinin büyük bir ivme kazandığını anlattı.

Göreve geldikten sonra ilk katıldıkları Las Vegas'taki Dünya Şampiyonası'nda 18 yıl aradan sonra 3 dünya şampiyonu çıkartarak, büyük bir başarıya imza attıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Daha sonra 2016 yılında yapılan olimpiyatlarda ülkemizin aldığı 8 madalyanın 5'ini güreşte kazandık. Güreşte 52 yıl aradan sonra böyle büyük bir başarıya imza attık. 2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra 2017 yılında nisan ayında yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 5 altın madalya kazandık. Avrupa'ya adeta İstiklal Marşımızı ezberletmiş olduk. Bu da 49 yıl aradan sonra gelen bir başarıydı. Başarı, ivme, istikrar böyle yükselerek devam etti."

Kaynak: AA / Spor

Musa Aydın Fransa Paris Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title