Haberler

Paris'te Türk Kültürü Tanıtıldı

Fransız Kültür Bakanlığına bağlı 'La Villette' kültür parkı, her yaz 5 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında hafta sonu yaz sahneleri programı düzenliyor.

Fransız Kültür Bakanlığına bağlı 'La Villette' kültür parkı, her yaz 5 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında hafta sonu yaz sahneleri programı düzenliyor. Park ziyaretçilerini çeşitli açık hava etkinlikleriyle farklı kültürleri keşfetmeye davet ediyor.

19 ve 20 Temmuz hafta sonu boyunca ise La Villette kültür parkının yaz etkinlikleri onur konuğu Türkiye oldu.

Paris Türkiye Kültür Tanıtma Müşavirliği desteğiyle Kültür Bakanlığı Samsun Klasik Türk Müziği Topluluğu konser verdi. Türkiye'nin renklerini taşıyan konserler, ebru ve masal atölyeleri,Türk yemek yapım atölyesi dans ve müzik dersleri Türk kahvesinde okey, tavla, çay, kahve sunuldu. Kahve falı bakıldı. Ege Hi'caz Orkestrası değişik yöre türküleri seslendirdi. Kültür Bakanlığı Samsun Klasik Türk Müziği Topluluğu konseri büyük beğeni ile izlendi. Aniden yağan yağmur izleyicileri parktan uzaklaştıramadı. Yağmur altında konser devam etti.

Paris Büyükelçisi Hakki Akil 'Göreve başladığımda önceliklerimden birisinin kültürel etkinlikler olacağını belirtmiştim. Bu hafta sonu da Türkiye'nin tanıtımı için de her anlamı ile güzel iki gün geçirdik. Kültürümüzü tanıtan kahve ve kahvenin hayatımızdaki yerini anlatan mizansenlerle, folklar danslar ile gayet güzel bir tanıtım gerçekleştirdik. Etkinlikte emeği geçen Paris Villette yetkililerine ve emeği geçen her kese teşekkür ediyorum' dedi.

Türk Hafta Sonuna Paris Büyükelçisi Hakki Akil, Kültür Tanıtma Ataşeleri Serra Altun,Gökhan Çete,Büyükelçilik Müsteşeri Selen Ecevit,Programa katkı sunan Hitit Prodiksiyon Kenan Öztürk katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Bakanlığı Türkiye Samsun Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title