Haberler

'Son Tango'nun Yönetmeni Yıllar Sonra İtiraf Etti: Tecavüz Sahnesi Gerçekti

Güncelleme:

'Ultimo tango a Parigi'nin yönetmeni Bernardo Bertolucci'nin, filmdeki tecavüz sahnesiyle ilgili yıllar sonra yaptığı bir itiraf ortaya çıktı.

İtalyan yönetmen Bertolucci, başrollerini Marlon Brando ve Maria Schneider'in paylaştığı 1972 yapımı Paris'te Son Tango'da yer alan tecavüz sahnesinin mizansen değil gerçek olduğunu itiraf etti. Bertolucci, 2013 yılında verdiği ve kısa süre önce ortaya çıkan röportajında, Brando'yla birlikte anlaştıklarını ve söz konusu sahneyi Schneider'den gizlediklerini söyledi.

'BAGET EKMEK VE TEREYAĞI VARDI, BİRBİRİMİZE BAKTIK'

Bunu, Schneider'in bir oyuncu olarak değil bir genç kız olarak tepkisini görmek istediği için yaptığını savunan Bertolucci, şöyle konuştu: "Marlon'la birlikte çekim yaptığımız yerde kahvaltı ediyorduk. Baget ekmek ve tereyağı vardı. Birbirimize baktık ve hiçbir şey konuşmadan ne istediğimizi biliyorduk." dedi. "Bir bakımdan Maria'ya korkunç davrandım çünkü ona olacakları söylemedim." diyerek günah çıkaran Bertolucci, şöyle devam etti: "Maria'nın yaşadığı aşağılanma ve öfkesiyle ilgili rol yapmasını istemedim. Maria'nın hissetmesini istedim, rol yapmasını değil. Ondan sonra benden ömrü boyunca nefret etti."

SCHNEIDER: HEM MARLON HEM DE BERTOLUCCİ TARAFINDAN TECAVÜZE UĞRAMIŞ GİBİ HİSSETİM

2011 yılında hayatını kaybeden Schneider, ölmeden önce tecavüz sahnesiyle ilgili Daily Mail'e verdiği röportajda, "Aşağılanmış ve doğrusunu söylemek gerekirse hem Marlon hem de Bertolucci tarafından tecavüze uğramış gibi hissetim. O sahneden sonra Marlon beni teselli etmedi ya da özür dilemedi. Şükürler olsun ki sadece bir seferde çekmiştik." demişti.

Filmin çekildiği dönem Brando 48, Schneider ise 19 yaşındaydı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Maria Schneider Marlon Brando Paris TV Magazin Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title