Haberler

Paris-Roubaix Bisiklet Yarışı

Omega Pharma Quick Step takımının Hollandalı bisikletçisi Terpstra şampiyon oldu.

Fransa'da düzenlenen Paris-Roubaix Bisiklet Yarışı'nı kazanan Omega Pharma-Quick Step takımının Hollandalı bisikletçisi Niki Terpstra, favori isimlerin arasından çıkarak kariyerinin en önemli başarısını elde etti.

Bisiklet dünyasında "Klasikler" diye anılan tek günlük yarışların en eski ve en prestijli 5 mücadelesinden biri olan ve ilki 1896 yılında düzenlenen Paris-Roubaix yarışının 112'ncisi, 257 kilometrelik parkurda yapıldı.

Fransa'nın kuzeyinde düzenlenen ve zorlu parkuru nedeniyle "Kuzeyin cehennemi" olarak adlandırılan "Klasikler"in üçüncü yarışını, bitime 6 kilometre kala yaptığı atakla Fabian Cancellara, Tom Boonen, Peter Sagan, John Degenkolb, Bradley Wiggins gibi favori isimlerin arasından sıyrılan Hollandalı bisikletçi Niki Terpstra kazandı. Parkuru, 6 saat 9 dakika 1 saniyede tamamlayan 29 yaşındaki bisikletçi, kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

Terpstra'nın 20 saniye arkasında bitiş çizgisine gelen Giant-Shimano'nun Alman sporcusu John Degenkolb, ikinci, "Klasikler"e Milan-San Remo'da ikinci olarak başlayan, sonrasında Flanders Turu'nu kazanan Trek takımından İsviçreli Fabian Cancellara ise aynı süreyle üçüncü oldu.

2012 Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Bradley Wiggins, dokuzuncu, yarışı 2005, 2008, 2009 ve 2012'de 4 kez kazanan Tom Boonen ise onuncu sırayı aldı.

İlk 10 sırada yer alan bisikletçiler şöyle:

1. Niki Terpstra (Hollanda)      6: 09: 01 saat

2. John Degenkolb (Almanya)   +20 saniye

3. Fabian Cancellara (İsviçre)

4. Sep Vanmarcke (Belçika)

5. Zdenek Stybar (Çek Cumhuriyeti)

6. Peter Sagan (Slovakya)

7. Geraint Thomas (Büyük Britanya)

8. Sebastian Langeveld (Hollanda)

9. Bradley Wiggins (Büyük Britanya)

10. Tom Boonen - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Büyük Britanya Hollanda Fransa Paris Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title