Haberler

Paris Gıda Fuarı'na Türk Çıkarması

Dha DIŞ HABER - Paris Gıda Fuarı'na Türk çıkarmasıGülten ÖZBEY, PARİS (DHA) - Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen SIAL Gıda Fuarı'na Türk firmaları adeta çıkarma yaptı.

Dha DIŞ HABER - Paris Gıda Fuarı'na Türk çıkarması

Gülten ÖZBEY, PARİS (DHA) - Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen SIAL Gıda Fuarı'na Türk firmaları adeta çıkarma yaptı.

Paris'te iki yılda bir düzenlenen Uluslararası SIAL Gıda, İçecek, Gıda Ekipmanları, Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı'na Türkiye Milli katılımı gerçekleştirdi.

Paris SIAL Fuarı'nda Türkiye İstanbul Ticaret Odası (İTO) 263 firma ile milli katılımı organize etti. 50 bireysel katılım ile 300'ün üstünde Türk katılımcı Antalya, Gaziantep, Ankara Ticaret ve Sanayi Odaları, Denizli İhracatçılar Birliği, Mardin Organize Sanayi Bölgesi 6 ayrı holde toplam 10 bin metrekare sergi alanıyla yer aldı. SIAL 6 bin katılımcı firma 200 ayrı ülkeden 160 bin profesyonel ziyaretçi ile dünyada gıda inovasyonu konusunda en büyük fuarı.

İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu 300 üstünde firma ile çıkartma yapıldığını ve çoğunluğun İTO organizasyonu ile geldiğini belirterek, Çok mutluyuz. Katılımcı sayısı olarak 5'nci alan olarak 4'üncü büyük ülkeyiz. Bu bizi çok mutlu kıldı. Türk ürünleri bu fuarlar sayesinde Avrupa'da dünyanın her tarafında kendilerini gösterir diye ümit ediyoruz. Her tarafta varız. Makine bölümünde bile varız. Bu sene makinede ikinci kez katılımımız. Türk gıda makineleri de oldukça bir potansiyele sahip ve bu da bizim her geçen gün bizim yüzümüzü ağartıyor. Naturel organik tarım bizim ülkemizde ve Avrupa'da önem kazanıyor. Bu konuda Türk firmaları oldukça atılım yapmış durumda ve ürünlerini sergiliyorlar dedi.

Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak ise, Bizim açımızdan Türkiye'nin tanıtımı ve bugün vardığımız noktada daha çok firmamıza ulaşabilmek açısından çok güzel bir girişim. Bu fuar esnasında sadece firmalarımız gelmiyor. Paris Ticaret müşavirliğimizin en önemli uğraşlarından biri olarak odalarımız, borsalarımız ve ihracatçılar birliğimiz heyetleri ile beraber Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projeleri kapsamında veya ticaret heyetleri kapsamında fuar esnasında kendi üyeleri ile çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Müşavirliğimiz olarak fuar alanın da tüm heyetlerimizin bir araya getirileceği bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik dedi.

Paris İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye'den katılımcı üyelerine bir yemek düzenledi. İktisadi İşbirliği ve Gelişme OECD nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Erdem Başçı, MÜSİAD uluslar arası genel başkan yardımcısı Zeki Güvercin, başkan yardımcısı Burhan Sayılgan, (MÜSİAD) Paris Başkanı Hakan Kalaycı, Lyon Adil Dönmez, Genç MÜSİAD Başkanı Şahin Hekimoğlu, Balıkesir Ticaret Odası sektör temsilcileri, Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak,Ticaret Müşaviri Özlem Nurdali katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM

Gıda Fuarı İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu

Gıda Fuarı Paris Ticaret Baş müşaviri Müge Varol Ilıcak

MÜSİAD yemek

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Paris Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title