Haberler

Paris Büyükelçiliği'nde 'Türk Sinemasıyla Randevu' Resepsiyonu

Paris'te 'Türk Sinemasıyla Randevu' etkinliği kapsamında elçilik rezidansında resepsiyon verildi.

Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve eşi Tülay Musa'nın ev sahipliğinde Büyükelçilik rezidansında verilen resepsiyonda Türk sinemasının efsane isimlerinden Hale Soygazi ile genç kuşak temsilcileri biraraya geldi. Resepsiyona katılan konuklar arasında, Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Erdem Başçı, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, Turizm Kültür Müşaviri Serra Aytun Randevu'nun açılış filmi "Rüzgarda Salınan Nilüfer"in yönetmeni Seren Yüce ile başrol oyuncuları Songül Öden, Tolga Tekin ve Dar Elbise filminin yapımcısı Emre Oskay ve yabancı konuk katıldı.

Sanatçı Hale Soygazi "Güzel bir törenle hayat boyu başarı ödülüne laik görüldüğüm için çok onurlandım. Bu ödüle ve festivallere çok önem veriyorum. Kültürler arası karşılaşmalara çok önem veriyorum. Bunların ülkeler arası, insanla arası yakınlaştırıcı, birbirinin kültürünü öğrenici,birbirini tanımaya vesile olucu tanıdıkça da bir sürü güzel duygunun oluşacağını bildiğim için çok önem veriyorum. En önemli şey anlamak, birbirini tanımak. Bu da kültür vasıtası ile oluyor" dedi.

Festival yöneticisi Zeynep Sungur, "Sinema birimizi anlayabilmemiz için en önemli araç, bunun farkındayız. Özellikle ülke ya da filmlerin çekildiği şeyler hakkında hiç fikri olmayanlar, filmler ile insanları, hikayeleri tanıyor. Bu şekilde bir iletişim ağı gerçekleştiriyoruz." dedi. - Özbey

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hale Soygazi Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title