Haberler

Paris Bombacıları Ege'de Adım Adım Yol Almış

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıya katılan IŞİD militanı 2 kardeşin Ege'de ada ada dolaştığı ortaya çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıya katılan IŞİD militanı 2 kardeşin Ege'de ada ada dolaştığı ortaya çıktı. Yunan haber kaynakları, iki kardeşin Leros'tan Kilimli (Kalimnos) adasına oradan da Pire'ye feribotla geçtiği duyururken; satın aldığı biletleri de yayınladı.

Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' ve 'www.kalymnos.gr' adlı sitelerinin haberine göre; Paris'teki saldırılara katılan IŞİD militanlarını Ahmad Almohommed ile kardeşi Muhammed Almohammad'in, mültecilerin arasına karışarak botlarla 3 Ekim'de Leros Adası'na geçtikleri, aynı tarihte, Leros Limanı'nda yakalandıkları ortaya çıktı. Leros'ta iki gün kaldıktan sonra feribotla 4 Ekim'de Kilimli Adası'na (Kalimnos Adası) geçen iki kardeşin, Suriye pasaportu kullanarak adadaki Blue Stars Lines feribot şirketinden 51.50'şer Euro'ya Pire kentine bilet aldıkları ve 5 Ekim günü saat 23.10'da buradan ayrıldıkları ortaya çıktı. Feribot biletlerinin fotoğrafları da haber sitelerince yayınlandı. Almuhammed kardeşlerin Pire'den Sırbistan'a gittikleri belirtildi.

Öte yandan 'www.newssit.gr' adlı bir diğer Yunan sitesi, iki kardeşin 198 kaçakla Türkiye kıyılarından bindikleri tekne ile Leros'a geçtiklerini iddia etti Ayrıca Ahmet Almohammad'ın Leros Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesi ve parmak izi kaydı da haberle birlikte yayınlandı. İki kardeşin; Didim ve Bodrum arasında bir konumda bulunan Leros'tan önce başka adaya çıkıp, toplama merkezi olarak önce Leros'a, ardından Kilimli'ye götürülmüş olabileceği belirtiliyor. - Bodrummuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kilimli Fransa Paris Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title