Haberler

Pardon' Filmi Gerçek Oldu

Boş yere 29 gün hapis yatan sigortacıya devlet 4 bin 500 lira tazminat ödeyecek.

Edinilen bilgiye göre, Karacabey’de sigortacılık yapan 34 yaşındaki Alper Zeybek, 2005 yılı Nisan ayında polis tarafından “sahte resmi evrak düzenlemek” suçundan gözaltına alındı. Hem poliste, hem savcılıkta suçsuz olduğunu söyleyen Zeybek’e kimse inanmadı. Sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Zeybek hakkında Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Hamile olan eşini bu zor günlerinde yalnız bırakan Zeybek, parmaklıklar arasında baba olduğu haberini aldı. Daha bir kahrolan Zeybek, 29 gün tutuklu kaldıktan sonra yapılan ilk duruşmada tahliye oldu. 5 yıldır süren yargılama sonunda mahkeme, sanık Zeybek’in suçsuz olduğuna kanaat getirerek, beraatine hükmetti.

Alper Zeybek, Avukatı Sinan Yumitkan aracılığı ile kabus dolu günlerinin bedeli için hazine aleyhine tazminat davası açtı. Haksız yere tutuklandığı için devletten tazminat isteyen Zeybek’in davası 3 yıl sürdü. Mahkeme, davacı Zeybek’e devletin 4 bin lirası manevi, 500 lirası da maddi toplam 4 bin 500 lira ödemesine hükmetti.

Başından geçenlere karşılık verilen tazminatı değerlendiren Zeybek, yaşadığı hapis günlerini, ‘çok zor günlerdi’ diye değerlendirdi. Hukuk savaşının 8 yıl sürdüğünü anlatan Zeybek, “Akşam evine gidemiyorsun. Sevdiklerinden uzaksın. Hiç yaşamadığım bir durumdu. Hayatımda savcı görmemiş, hiç ifade vermemiştim. Çok zor günlerdi. Hiç alışmadığım bir ortam. 12 kişilik koğuşta 16 kişiyle kaldığımız günler oldu. Hayli zor bir süreçti. O zaman eşim hamileydi. Onun için de çok zor oldu. O süreçte bunları yaşaması anlatılamaz. Görüş gününde beni görünce yıkıldığını görmek en kötüsüydü. Doktora gidip gelmesi gerekiyor, kontrolleri vardı. Ben o zorlu döneminde eşimin yanında olamadım. Haftada bir görüş günlerinde demir parmaklıklar arkasından haberini alıyordum” dedi.

Zeybek’in Avukatı Sinan Yumitkan ise, haksız yere tutuklanan müvekkili için toplam 8 yıllık bir hukuk savaşı verdiklerini ifade ederek, “Adalet yerini buldu. Hürriyet kadar önemli bir şey yoktur. Bunun esarete çevrilmesinin bedeli, geç de olsa, az da olsa ödendi” diye konuştu.

OSMAN AKIN - ONUR AKTAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Karacabey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title