Haberler

Parayı Bankada Unuttu Faizle Zengin Oldu

Güncelleme:

Bir devlet bankasına 1981 yılında yatırdığı ve unuttuğu para, 75 yaşındaki Vahit Türegün'ü 35 yıl sonra zengin etti.

Devlet bankasına 35 yıl önce yatırıp unuttuğu para, 75 yaşındaki Vahit Türegün'ü 35 yıl sonra zengin etti. Mahkeme, Türegün'ün 1981 yılında yatırdığı 46 bin TL'nin bugünkü karşılığını 4 bin 295 TL olarak hesaplayarak, 35 yıllık en yüksek faiziyle birlikte iadesine karar verdi. Paranın 100 bin TL'yi aşacağı tahmin ediliyor.

PARAYI YATIRIP ALMANYA'YA GİTTİ

Yerel Aydın Denge gazetesinden Naci Eriş'in haberine göre Denizli'de yaşayan Vahit Türegün (75), 1981 yılında 46 bin TL parasını bir devlet bankasına, yıllık yüzde 40 faiz oranıyla yatırıp Almanya'ya yerleşti. 10 yıl sonra Türkiye'ye dönen Türegün, bankaya giderek parasını sordu. Ancak 10 yıl boyunca kullanılmayan hesaplardaki paraların TMSF'ye devredildiği belirtilerek "hesabınız kapandı" denildi.

Yeniden Almanya'ya dönen Türegün, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle 20 yıl Türkiye'ye gelemedi. Türegün, Türkiye'ye döndüğünde hesabını bir kez daha kontrol etti. Ancak para yine yoktu.

TMSF'YE AKTARILMAMIŞ

Parasının peşine düşen Türegün'ün avukatlığını üstlenen Aydın Barosu avukatlarından Nazım Özhan, TMSF'ye paranın akıbetini sordu. Gelen yanıtta, "TMSF'ye böyle bir para aktarılmadığı" belirtildi. Banka ise "Bizde böyle bir hesap yok" yanıtını verdi. Ancak Türegün'ün elinde paranın yatırıldığı hesap cüzdanı vardı.

Bunun üzerine Türegün, avukatı aracılığıyla Çivril Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, 11 Şubat 2016'da banka aleyhine dava açtı.

Davayı 8 Haziran'da karara bağlayan mahkeme, Vahit Türegün'ü haklı buldu. 1981 yılında yatırılan 46 bin TL'nin güncel karşılığının, bilirkişi tarafından 4 bin 295 TL olarak hesaplandığı belirtilen kararda, paranın 35 yıl süreyle en yüksek faiz oranından hesaplanmasına ve Türegün'e iade edilmesine hükmedildi.

TEBLİGAT GEREKİYOR

Kararda, bankalarda 10 yıl boyunca unutulan hesapların fona devri için, hesap sahibine tebligat yapılması gerektiği, hesapların kendiliğinden zaman aşımına uğramayacağı vurgulandı. Vahit Türegün'ün yıllık faiz oranları hesaplandığında, 100 bin TL'nin üzerinde bir para kazanması bekleniyor.

Türegün'ün avukatı Nazım Özhan, "Paranın 10 yıl boyunca işlem görmeden hesapta durması, TMSF'ye aktarılabileceği anlamına gelmiyor. Bu paraların TMSF'ye devri için bankalar ve TMSF'nin, mevzuat gereği bazı yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Biz bu yükümlülüklerin yerine getirilmediğini tespit ederek davamızı açtık. Mahkeme de bizi haklı buldu" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Denizli Almanya Türkiye Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

ÇÇ:

AKP EL KOYAR HİÇ VERİRMİ O PARAYI DOLANDIRICI DOLU ÜLKE

9
25
yanıtYanıtla
oguz24:

gezi zekali 1. 1981de akp yoktu. 2 . 2001 krizinde turkiyeyi 350 mljr dolar soydular. 3. akp ondan sonra geldi ve vatandasin parasini geri verdi. senin gibiler balik hafizali oldugu icin cabuk unutur yada seytana usaklik ettigi icin gercekleri sapitir.

yanıt6
yanıt2
ÇÇ:

ŞUAN ÇIKTIĞI İÇİN PARA VERMEZ HAK YİYİCİ AKP RANTÇI AKP

yanıt2
yanıt2
Kamil:

100. 000 Tl ne zenginlik ama. Okuyucuyu ahmak yerine koymasanız bence daha çok okunursunuz. Bu haberi verin zararı yok ama abartısız verin lütfen.

24
0
yanıtYanıtla
tj:

Haramın binası, hayrı olmaz. ateş parçası o paralar. Faizden uzak durun

17
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınemekli:

otarihte belki 2ev alırdı şimdi 1ev alamaz ne zenginliğibankayapara yatırmak paranı sıfır adüşürmektir

10
0
yanıtYanıtla
ka adalet:

faizin kimseye hayır getirmediği ayetle sabit olduğu halde sizler faizin reklamını yapmakta ne kadar hünerlisiniz

9
1
yanıtYanıtla
önemli mi:

zengnlik 100. 000 lira mı sizce . ekmeğin 1 tl syuyun 5 tl elektrik su doğalgazın hesabını yaptınız mı? köprü geçiş ücretinin 150 tl olduğu bir ülkede 100. 000 zenginlik emaresi mi haberi yapan için acaba? bu gazetede 300 tl maaş mı veriyorlar sana acaba?? yoka kapitalist düzene hizmet etmeye m çalışıyırsun amacın ne bu hber yaparken?

10
0
yanıtYanıtla
hakan:

bu faiz noluyor biri açıklasın ne saçma o para neden değerleniyor

5
5
yanıtYanıtla
dogrusu:

1980 LI 90 LI YILLARDA 100 DE 100 ENFLASYON YASADIGIMIZ YILLAR COK OLDU. HATTA CILLER DONEMINDE 100 DE BIN BILE YASADIK. FAIZ COK AZ. EN AZ 500. 000 TL. YI GECMESI GEREKIR.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title