Haberler

Fethiye'de Paraşütçü ve Yolcusu Kayalıklarda Asılı Kaldı

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Babadağ'dan yolcusuyla havalanmak isteyen pilot, yolcunun koşmaması nedeniyle kayalıklara düştü.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Babadağ'dan yolcusuyla havalanmak isteyen pilot yolcunun koşmaması nedeniyle kayalıklara düştü. Yoldan 4 metre yükseklikte kayalıklarda asılı kalan pilot ve yolcusuna bulunduğu yerden 30 metrelik iple hat kurarak ulaşan UMKE ekipleri kurtardı.

Fethiye Ölüdeniz Babadağ'da 1800 metrelik pistten yolcusu İngilizKaren Mcdondugh ile Tandem(ikili) uçuşa geçmeye çalışan Pilot Mustafa Gülen(34) yolcusunun koşarken birden oturması nedeniyle tam havalanamadan kayalıklara düştü. Yaklaşık 25 metre aşağıda paraşütün bir kayaya asılı kalmasıyla zor anlar yaşadı. Oldukça sarp ve dik kayalıkta asılı kalan pilot ve İngiliz uyruklu kadın yolcusu için UMKE'den yardım istendi. UMKE ekipleri 1800 metrelik pistten iple hat kurarak yaralı pilot ve yolcunun yanına ulaştı. Önce yolcuyu ardından pilotu teker teker 4metrelik aşağıdaki yola indiren UMKE ekibi daha sonra 112 acil yardım ekibiyle ilk müdehaleyi yaptıktan sonra yaralı Pilot Mustafa Gülen'i Özel Fethiye Letoon Hastanesine yaralı İngiliz turisti'de Fethiye Devlet hastanesine ambulanslarla ulaştırdı.

UMKE Sorumlusu Mustafa Eren yaptığı açıklamada; '1800 metreden tandem uçan pilot ile yolcusu 25 metrelik sarp kayalığa düşerek asılı kalınca yardıma koştuk. Kaza yolcunun koşmaması ve aniden oturması yüzünden meydana geldi.İple halat kurarak 25 metrede yanlarına indik.yol kenarındaki kayalıklardan da 5 metre yükseklikteki turist ve müşterisini güçlükle indirip ilk tedavisini de yaptırdıktan sonra hastanelere sevk ettik" dedi.

Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gülen Fethiye Babadağ Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title