Haberler

Manavgat'ta Paraşüt Kazasında Yaralanan Turistlerden Biri Öldü

Güncelleme:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün meydana gelen 2 ayrı deniz paraşütü kazasında yaralanan 4 Alman turistten 82 yaşındaki Josef Kühn, yaşamını yitirdi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dün meydana gelen 2 ayrı deniz paraşütü kazasında yaralanan 4 Alman turistten 82 yaşındaki Josef Kühn, yaşamını yitirdi.

Dün Gündoğdu Mahallesi Aktaş mevkisinde Alman turistler 27 yaşındaki Roman Matz ve 30 yaşındaki Antje Cohn ile 74 yaşındaki Wolfgang Hofele ve Josef Kühn'in bulunduğu 2 ayrı deniz paraşütünün deniz motoruna bağlı halatları, rüzgarın etkisiyle koptu. Paraşütlerin kontrolden çıkması üzerine Matz ve Cohn, Aktaş Balıkçı Barınağı yakınında kayalıklara, Hofele ve Kühn ise deniz kıyısında araziye düştü. Yaralanan Alman turistler, Side Anadolu ve Bilgi hastanelerinde tedaviye alındı. Side Bilgi Hastanesi'ndeki yaralılardan Josef Kühn, sabaha doğru yaşamını yitirdi.

Kazayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "Bilgi Hastanesi'nde yatan Alman vatandaşı Josef Kühn, tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Üç yıldır görev yaptığım sürede ilk defa böyle bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür kazalar bir daha yaşanmaz" dedi.

Kazanın meydana geldiği bölgenin Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu hatırlatan Kaymakam Bulgurlu, "Kazaların yaşandığı iki ayrı firmanın bu işi ruhsatsız yaptığı bilinmektedir. Durum cumhuriyet savcılığına intikal etmiştir. Savcılığın talimatı üzerine jandarma gereken her tür tedbir işlemini yapacaktır. Buna uymayanlar varsa idari olarak tespiti yapılıp yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Gündoğdu Antalya Side Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title