Haberler

Paramedikler Bodrum'da Toplandı

Güncelleme:

2. Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

2. Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 112 acil ekipleri kongreye büyük katılım gösterdi. Türk paramediklerin yanı sıra 10 ülkeden katılan 30 kişilik ekip de kongreye katıldı. İsis Otel'de gerçekleşen kongreye yaklaşık 6 yüz 112 acil personeli katıldı. Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Nural ve Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen personeller ise 112 acil personellerine hakları ve yapılacak olan yeniliklerle ilgili bilgiler verdi. 3 gün boyunca devam edecek olan toplantıda paramediklerin sıkıntılarının da masaya yatırılacağı öğrenildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Nural, Kongrenin 2.'sini düzenlediklerini belirterek, "Yaptığımız bu organizasyonların acil tıp sistemine katkısı tartışılmaz ve paha biçilmez değerdedir. Bu çalışmamızda mümkün olduğunca farklı ve merak uyandıran sunumların yanı sıra, gündemdeki sorunlarımızın da tartışılacağı oturumlara yer verdik. Birçok ülkenin para medikal uygulamalarını bire bir muhataplarıyla konuşup tartışacağımız. Oturumların da yer alacağı kongremize Ambulans Rallisi de entegre ettik. Ulusal ve uluslararası katılımcılara mesleki heyecan yaşatmak ve yarışı izleyenlerin farklı uygulamaları bir arada görebilecekleri bir ortam oluşturarak çalışmalarımızın amacına ulaşmasını sağlama arzusundayız. Kongremiz, gündemimizde yer alan hastane öncesi acil tıp sisteminin işleyiş ve eğitim alanlarıyla ilgili aksaklık, önerilerin ve gelişmelerin tartışılacağı oturumlara ev sahipliği yapacağı gibi son derece zengin bilimsel programıyla da göz dolduracaktır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Paramedik Kongresi Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title