Haberler

Paralel Yapı ve Çözüm Süreci İçin Aday Adayı Oldu

Güncelleme:

AK Partiden Ağrı Milletvekili aday adayı olan Yrd. Doç. Dr. Ömer Çınar, paralel yapıyla mücadele ve çözüm süreci için aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Partiden Ağrı Milletvekili aday adayı olan Yrd. Doç. Dr. Ömer Çınar, paralel yapıyla mücadele ve çözüm süreci için aday adayı olduğunu açıkladı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı ve Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden istifa eden Yrd. Doç. Dr. Ömer Çınar, AK Parti'den Ağrı Milletvekili aday adayı oldu. Evli ve bir çocuk babası olan 41 yaşındaki Ömer Çınar, önümüzdeki seçimlerde hem barış sürecine katkıda bulunmak, hem de paralel yapı ile mücadele etmek için çaba harcayacağını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Ömer Çınar, şunları söyledi:

"İmralı ile devlet arasında varılan mutabakat çerçevesinde yapılan çağrıda, PKK'nın silah bırakması, dağdaki eylemciler ile sokakları eylemlerle karıştıran KCK uzantılı gençlerin bu eylemlerden vazgeçmesidir. Bu yapılan çağrıya göre PKK, Türkiye'ye karşı silah bırakarak dağdaki eylemcilerle ve sokakta kamu düzeni bozan tüm elemanları geri çekilecektir. Bağımsızlık, özerklik gibi taleplerin olmadığı, güçlendirilmiş yerel yönetimler Kürtlerin vatandaşlık haklarıyla, kültürel talepleri yapılacak olan yeni anayasa da yer bulacaktır. Yerine getirilen bu çağrıya uymayanlara karşı ortak mücadele edilmesi karara bağlanmıştır. Silah bırakmış olarak devleti kabul edip fert ve vatandaşlığı içine sindirmiş bir PKK ile, devlet ve Kuzey Irak yönetimi bundan böyle ortak hareket edip bölgenin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacaklardır. Bir MHP, CHP ve AK Parti ne ise HDP'de aynı şartta dahil olmaktadır. Yapılan çağrıyla 1000 yıllık kardeşliğin 30-40 yıllık kesintiye uğraması bu kardeşlik havasının yok edilmesine çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Alınan kararların inşallah tam hakkı ile ifade edilmesi ve dağ kadrosunun da aynı sağduyuyla karar alması, dağdan dönecek olan yanlışa bulaşmış gençlerin de bir daha bu yola başvurmaması adına bu kararın iyi olacağını ve güzel bir şekilde sonuçlandırılıp çözüm sürecinde ülkemizde barış ve kardeşlik havası estireceğini düşünüyorum. Seçim öncesi paralel yapının da müdahil olmasıyla ortaya çıkacak karışıklıklara engel olması düşünülmüştür. Bu da hem seçimlerin selameti için hem de ülkemizin geleceği için gayet anlamı bir durumdur. Bu ihanet şebekesinin memleket için hiçbir faydasının olmadığı, kendileri dışarıda olduğu halde elleri siyasetin göbeğinde, bir yapı olduğu herkes tarafından anlaşılmıştır." - Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Çınar Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

Emre:

Ömer Bey Ağrı aday adayları arasında en ciddi olan aday. Hem akademisyen kimliği hem de Ağrı ile köklü bağları, onu diğer adaylardan daha fazla öne çıkarıyor. İnşallah Ağrı''mız Ömer Bey ile nihayet vizyon sahibi bir vekile kavuşur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title