Haberler

Paralel Yapı Soruşturmasında 4 Polis Daha Teslim Oldu

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheli polisten 4’ü daha teslim oldu.

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheli polisten 4'ü daha teslim oldu.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, 17 polis hakkında hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheli polisten emniyet amirleri Gafur Ataç, Oğuzhan Ceylan, Kürşat Durmuş, Selman Yuyucu adliyeye gelerek teslim oldu.

Teslim olmadan önce adliye önünde açıklama yapan şüpheli polislerin avukatı Ömer Turanlı, şüpheli polislerin hukuk bürosundan adliyeye yürüyerek gelmek istediklerini ancak büro önünde bekleyen TEM polisleri tarafından müvekkillerinin gözaltına alınıp kelepçelenmeye çalışıldıklarını iddia etti.

Teslim olmak için adliyeye gelen emniyet amiri Gafur Ataç, "Kaçıyorlar" iddialarını yalanlayarak, "Bugün geldik ifade vereceğiz, 'Kaçtı' diyorlar kaçmadık, kaçmayız. Onursuz ve hayasız hiçbir şey yapmadık. Savcıların talimatlarını, hakimlerin kararlarını uyguladık. Şu anda da yine bu talimatlar verilirse yine uygularız" dedi.

Ataç, kapatılan "Sözde Selam Tevhid" soruşturmasını hatırlatarak, "2011/ 762 sayılı soruşturma Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük casusluk ve vatan hainliği dosyasıdır. Bu dosyanın içerisinde devlet bürokrasisine girmiş, devletin kılcallarına girmiş vatan hainlerinin devleti nasıl sattıklarını, devletin gizli bilgilerini nasıl dış ülkelere sattıklarını göreceksiniz. Onun için bu dosyaya takipsizlik verilmesi çok yanlıştır" şeklinde konuştu.

"SAVCI VE HAKİMLERİN TALİMATLARI DIŞINA ÇIKMADIK"

Şüpheli polislerden Kürşat Durmuş ise verilemeyecek hiçbir hesapları olmadığını belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerle alakalı adliyeler 24 saat açık, bize her türlü hesabı sorabilirler. Allah'a şükür verilemeyecek hesabımız yok. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda adli makamların, savcıların, hakimlerin talimat ve kararları dışına çıkmadık. Bunu bize ispatlayabilecek varsa buyursun" ifadelerini kullandı.

"HUKUKUN OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Hukukun olduğuna inanmadığını vurgulayan Selman Yuyucu ise, "Biz buraya avukatlarımızla beraber ifade vermeye geldik. 'Hukukun olduğuna inanıyor musunuz?' derseniz, şu an tam olarak inandığımı söyleyemem. Hukuk mekanizması içerisinde yıllarca çalışmış biri olarak ben bunu söylüyorum" dedi.

Teslim olan diğer şüpheli 3 polisten ayrı olarak metrobüsle adliyeye teslim olmaya geldiğinin altını çizen Oğuzhan Ceylan ise, "Metrobüse bindim geldim. Kaçak da değiliz, göçek de değiliz. Biz kanun adamıyız. Kanunların ve hukukun dışına bugüne kadar çıkmadık" diye konuştu.

"NE YAPTIYSAK ÜLKEMİZ İÇİN YAPTIK"

Kendisine Şırnak'ta görev yaptığı sıralardaki İstanbul dinlemelerinin sorulduğunu iddia eden Ceylan, "Ben Şırnak'ta terörle mücadele ederken gelmişler bana Şırnak'ta çalıştığım dönemleri kapsayacak şekilde, 'İstanbul'da neden bu dinlemeler yapıldı?' diye soruyorlar. ya akıl var, insaf, bir bakın ben burada mıyım? Ne yaptıysak ülkemiz için vatanımız için ve ülkümüz için yaptık. Vatanımıza sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan Mücahit Gökoğlu, Faruk Kıvrak, Mehmet Kılıç ve Hidayet Kemal adliyeye gelip teslim olarak hakim karşısında çıkmıştı. Polis memuru olan 4 kişi de serbest bırakılmıştı. Aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de bulunduğu 9 şüpheli polis ise hala teslim olmadı.

Teslim olması beklenen o isimler ise şöyle: "Ömer Köse, Kazım Aksoy, Osman Özgür Açıkgöz, Mehmet Işık, Erkan Ünal, Necati Arslan, Ramazan Bolat, Hasan Yüksek, İsmail Yalınız." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selman Yuyucu Gafur Ataç İstanbul Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title