Haberler

Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası

Eski AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı avukat İbrahim Güleç ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın danışmanı Halit Çağdaş, kendilerinin de dinlendiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Avukat Güleç, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ve iş ortağı Faruk Özkader hakkında "Selam Terör Örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 3 yılı aşkın süredir dinlendikleri" yönünde bazı basın yayın organlarında haberler çıktığını belirtti.

17 Aralık 2013 tarihinden itibaren başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti ve AK Parti'ye yakın kişilere karşı bir itibarsızlaştırma operasyonu yürütüldüğünü öne süren Güleç, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla hepimiz daha yakınen müşahede etmekteyiz ki bu operasyon aziz milletimize ve bu aziz millete hizmet edenlere karşı tasarlanmış bir operasyondur. Hedefi millet olan bu operasyon doğrultusunda şahsım, ortağım ve binlerce kişi uydurma bir terör örgütü üyesi olma sıfatıyla yıllarca dinlenmiştir. Uyduruk gerekçelerle, uydurma terör örgütlerine üye yaparak yıllardır bizleri ve bizlerin üzerinden siyasette yakın ilişkide bulunduğumuz insanları dinleyenler, herhalde şunu öğrenmişlerdir ki bizlerden bu milletin aleyhine işler sadır olmaz. Bu hukuksuzluğu yapanlar, bu yaptıklarının hesabını hem bu dünyada hem de eğer inanıyorlarsa ahirette mutlaka vereceklerdir."

"Geldiğimiz nokta itibarıyla bu operasyonların arkasındaki güçler şunu iyi bilmelidirler ki bu millete operasyon yapmaya kalkanlar aziz milletimizden gerekli cevabı alacaklardır" ifadelerini kullanan Güleç, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ben şahsım olarak bu durumdan ne kadar üzüntü duyuyorsam, bu durumu kabullenmekte zorlanıyorsam, aziz milletimiz de en az benim kadar üzüntü duymaktadır. Önce şahsım, ailem, dostlarım ve mesleğim itibarıyla müvekkillerim adına beni haksız yere dinleyerek özel hayatıma, meslek hayatıma tecavüz edenler hakkında her türlü hukuki mücadeleyi sürdüreceğim. Çorum kamuoyundan da bir beklentimi bu vesileyle ifade etmek isterim. Artık Çorum kamuoyu gerçeği görmelidir. Bu operasyon milletin yanında olanları itibarsızlaştırma operasyonudur. Bunun başka bir izahının bulunmadığını bugün daha iyi kavramış bulunmaktayız. Çorumlu hemşehrilerim, bizlerin şahsında tüm bu hukuksuzluğa, haksızlığa muhatap olmuş kişilerin yanında olmalı ve bu hukuksuzluğu, haksızlığı yapma cüretini gösterenlerden bunun hesabını sormalıdır."

"Bu hukuksuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağımı belirtirim"

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın danışmanı Halit Çağdaş da konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Çağdaş, yazılı açıklamasında, kendisinin de dinlendiğini gazete haberiyle öğrendiğini belirterek, "Haklarında uydurma bir terör örgütü ile bağlantılı gösterilerek soruşturma açılan ve bu soruşturma kapsamında dinlenilen isimler arasında adım yer almaktadır" ifadesine yer verdi.

Konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Çağdaş, şunları kaydetti:

"Bu konuda gerekli hukuki işlemlere başladığımı ve bu hukuksuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağımı belirtirim. Bu kapsamda konuya ilişkin Bilgi Edinme Kanunu'na istinaden bilgi istemek üzere Adalet Bakanlığı'na dilekçemizi iletmiş bulunuyoruz. Haberin gazetelerde yer alması üzerine yoğun şekilde arayarak duruma tepkilerini ileten tüm dostlarıma ve bu ülkede özgürlükler ve hukukun yanında yer alarak bu zorlu süreçte milletin yanında duranlara teşekkür ediyorum." - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Bedrettin Yıldırım İbrahim Güleç Ak Parti Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title