Haberler

Dinleme Yaptıkları İddia Edilen Savcı ve Hakimlere İnceleme

Güncelleme:

7 bin kişiyi dinledikleri iddia edilen savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen, HSYK'dan kendileri hakkında inceleme yapılmasını talep etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, aralarında siyasetçi, iş adamı ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi dinledikleri iddia edilen savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen ile ilgili hakimler hakkında inceleme kararı verdi.

HSYK'YA "BİZİ İNCELEYİN" TALEBİNDE BULUNDULAR

"Paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmayı bir süre yürüten savcılardan Adem Özcan ile Adnan Çimen, iddialar üzerine, HSYK'ya dilekçe göndererek, kendileri hakkında inceleme yapılması talebinde bulundu. 

Ahmet Hamsici'nin başkanlığında toplanan HSYK 3. Dairesi de bugün yaptığı toplantıda, savcılar hakkında çıkan haberleri ve savcıların dilekçelerini ele aldı. 

ONAYI BAKANLIK VERECEK

Daire, savcılar Özcan ve Çimen hakkında incleme yapılması kararı verdi. Savcılar hakkındaki inceleme kararı, onay için Adalet Bakanlığına gönderilecek. 

Adalet Bakanlığından gelecek onayın ardından Özcan ve Çimen hakkında inceleme yapılacak. İnceleme sonunda, savcılar hakkında soruşturma açılmasına gerek görülürse 3. Daire, soruşturma işlemleri için teklifte bulunacak. Adalet Bakanının soruşturmaya da onay vermesinin ardından bu savcılar hakkında soruşturma işlemlerini HSYK 2. Dairesi yürütecek.

"7 BİN KİŞİ DİNLENDİ" İDDİASI

Yeni Şafak ve Star gazetelerinin dün manşetlerine taşıdığı iddialara göre, Terörle Mücadele ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen, 'Selam Terör Örgütü', Gezi Parkı, 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında mahkemelerden binlerce kişiyle ilgili dinleme izni aldı.

Aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yakın çevresi, siyasetçi, yazar, STK temsilcileri, CHP genel merkezi ve iş adamlarının da bulunduğu 7 bin kişi, soruşturmanın yürütüldüğü 3 yıl boyunca telekulak tarafından dinlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Çimen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500

Yorumlar (9)

DOĞRUSUNabarlay@hotmail.com:

AKP NİN REZİLLİKLERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENMİŞ OLUYOR.AKP BİTMİŞTİR.

15
8
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

ONAYI BAKANLIK VERECEKMİŞ; HADİ BAKALIM BEKİR BOZDAĞ; BAK HEM ADAMLARI SUÇLADINIZ HEM DE O SUÇLADIĞINIZ SAVCILAR SİZE BAŞVURMUŞ 'BİZİ İNCELEYİN' DİYE..! HADİ BAKALIM ŞİMDİ İNCELEMEYE İZİN VERMEZSEN İKİ SONUÇ ÇIKACAK; BİRİNCİSİ YALANCI OLDUĞUNUZ İSPAT EDİLECEK, İKİNCİSİ ADAM OLMADIĞINIZ İSPAT EDİLECEK..! VATANDAŞ OLARAK BEKLİYORUZ; ACABA İNCELEMEYE İZİN VERECEK MİSİN, VERMEYECEK MİSİN..!

14
5
yanıtYanıtla
Erdenizerdeniz@icloud.com:

Yaaa bu koyunları dinlemeye ne gerek var hepsi aynı kafa aynı zihniyet,Mee Meeee Meeeee

12
7
yanıtYanıtla
kül kedisitaci_erdem@hotmail.com:

yürrrüü ...çatı saksağanı....

yanıt0
yanıt0
ADALETTURGUT257@MYNET.COM:

İŞTE ANLI AÇIK OLMAK BÖYLE OLUR....BEN SUÇLUYSAM ARAŞTIR BENİ DERLER. PEKİ MİLYON DOLARLARI GÖTÜRENLER NE YAPIYOR.EMNİYETİ YARGIYI SUÇLUYOR KIŞDÖNEMİNDE TAYİN ÇIKARIYOR YETMİYOR İKİNCİ TAYİN ÇIKARIP CANINDAN BEZDİRİYOR.DEMEK İSTEDİĞİ ŞU BENİM HIRSIZLIĞIM İYİDİR SEN BENİ NASIL YAKALARSIN.POLİSTEN KAÇTIN DİYELİM ALLAHIN ADALETİNDEN NASIL KAÇACAKSIN

12
5
yanıtYanıtla
ERDOĞANerdoganskr@hotmail.com:

ADAMLAR BAŞINA GELECEĞİ BİLİYOLARDI O YÜZDEN İNTERNET YASASINI ÇIKARDILAR VAY KURNAZLAR VAY

11
4
yanıtYanıtla
KILIÇhaticenuran2013@hotmail.com:

PARELEL DEVLET VE CEMAAT ÜLKEDE FELAKETLERE VE KAOS PLANLARINI KURMUŞ HERKESİ DİNLEMİŞ DERHAL YARGI ÖNÜNE ÇIKIP ADALETE HESAP VERMELİ ÇÜNKÜ PAŞALARIDA HAKSIZ YERE YARGILADI MAHKUM ETTİ .OYSAKİ BİR PAŞA EN UFAK CEZA ALSAYDI DEGİL PAŞA ÇAVUŞ OLAMAZDI,

11
2
yanıtYanıtla
Ayyildiz-Orhanorhan@hotmail.de:

HSYK dan inceleme istemis güllecegim geldi milleti aptalsanan aptalar ya kim kimi inceliyecek hepsi bir birinin aynisi degilmi buzamana kadar hic HSKY kendi kurumu icindeki savcilarin kimlerden nerelerden HSKY nerelerden emir aldigini kimler ve hangi cikarlar iliskiler menfatler idolejiler üzerine calistiklarini hic incelemismi ve milleti aptal kendilerini akilisanan cunta savcilarindan adalet istemiyoruz beklemiyoruzda bu milletin devletin üzerinde kölge etmesinler ihsan istemez bunlardan gelecek adalet bunlarin olsun bize ccAllah yeter

8
2
yanıtYanıtla
T.C. İbrahim Uzunibrahimuzun39@hotmail.com:

suçlanmaya çalışılan savcılar olumlu bir adım atmışlardır. cesaretlerini kutlarım soruşturmayı yapan kişilerde yanlı hareket etmezlerse bir çok pis işler ortaya çıkacaktır sanırım

7
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title