Haberler

Ekrem Dumanlı, Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmekle Suçlanıyor

Güncelleme:

Cemaat'e operasyon kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmiş.

Cemaat'e yöenlik operasyon kapsamında 14 Aralık Pazar günü gözaltına altına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "hürriyeti tehdit", "hakaret ve iftira" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Tutukluluğu istenen diğer 11 sanık da aynı suçlarla itham edildiği belirtildi.

DUMANLI'NIN AVUKATI AÇIKLADI

Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır duruşma salonundan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Suçlama TCK'nın 314/2 maddesinden. Yani silahlı terör örgütüne üye olmak. Bunun haricinde iftira ve hürriyeti tahdit suçlarından mahkemeye sevk edilmişti. Bu suçlarla ilgili ifade verdi kendisi. İfadesinde suçlamalar buysa, bu suçlamalarla ilgili savunma yaparım dedi. İfadesinde suçlamaları kabul etmedi. İfadesi sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındı."

TCK 314/2 NE DİYOR?

Türk Ceza Kanunu'nun 314'ncü maddesi silahlı örgütle ilgili suçları düzenliyor.

Madde şöyle:
MADDE 314. - (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.
(3) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN 16 KİŞİDEN 12'SİNİN TUTUKLULUĞU İSTENİYOR

Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturma savcıları tarafından sorgulanan şüphelilerden 16'sı mahkemeye sevk edilmişti. Savcılık, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in de bulunduğu 12 şüpheli hakkında tutuklama talep etti. Savcık, 4 şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemaat Güncel Haberler

500

Yorumlar (374)

ADINI YAZIN.:

NE YANİ HALKIN SECTİGİNE DEGİL PARALELİN PENSİLVANYA KACAGININ ARKASINDANMI GİDECEZ. ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN

43
52
yanıtYanıtla
anti paralelmobilWeb@haberler.com:

Cemaat yaptigi haksızlıkların bedelini ödüyor

38
46
yanıtYanıtla
OsmmurfatyavMobil-IOS:

Arsızlar Yolsuzlar Hırsızlıkları ortaya çıkınca kumpas davalarla Yiğitleri Adanmışları yolundan çevireceğini zannediyorlar

41
36
yanıtYanıtla
gümüşhane29:

yıllarca yardım ettik haram olsun ülkesini batiya şikayat eden hayın ler

30
42
yanıtYanıtla
kelkit:

yapmayın , etmeyin , kurtarıcılar(!!!!!)dan kendinizi kurtarın dedik hacı ama. . işte geç de olsa anlaşılıo. .

yanıt0
yanıt4
KEME:

Partisi kapatilmaya kalkinca Avrupa da ulke ulke heyet gezdiren biri vardi hatirlayan varmi, simdi CB olmus diyorlar, senin gibi cahillerin oyuyla. .

yanıt0
yanıt0
yezidide müslümandiMobil-IOS:

bu erdogandan her sey beklenir tam bir ermeni

45
23
yanıtYanıtla
ADINI YAZIN.:

BUNLARIN BAŞBAKANI PENSİLVANYADA. . . HALKIN SECTİGİNE DEGİL BİLDİKLERİNE GÖRE DAVRANIYORLAR. . BÖLE OLUNCA NE OLUYOMUŞ HALKIN SECTİGİ BIRAKIP KENDİ BİLDİKLERİNE NERDE HALKIN İRADESİ OLMUYOMU ANLAYIN ARTIK.

20
47
yanıtYanıtla
siyah kalem:

en güzelini hoca dedi: suçluysak bizim , yok değilse iftira atanların evlerine ateş salsın. cemaatin suçlu olduğunu savunan akp liler delikanlıysanız amin deyin bu duaya. ama yok iftara atıyorsanız vay halinize.

52
14
yanıtYanıtla
gayserili:

AKP secmeniyim. Amin diyorum. Allah dogrularin yardimcisi olsun. Dumanli hakliysa cikar, sucluysa cezasini ceker insallah. Kimse adaletten üstün degildir. Degil ekonomiyi 3e katlamak, memleketi bile kuran adaletin önünde hesap verecek. Isterse bir milyon isci calistiran fabrikatör olsun. Onun hesap vermesiyle bir milyon kisi ac kalsin. Adalet adalettir.

yanıt5
yanıt1
Tüm 374 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title