Haberler

    Paralel Okullar Kapatılıyor mu?

    Güncelleme:

    Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

    Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yurtdışındaki Cemaat okullarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bir sunum yaptığını söyledi. Arınç, çalışmaların devam ettiğini ve son noktanın henüz konmadığını belirtirken, Cemaat okullarıyla ilgili olarak üzerinde durulan çalışmanın bu okulların devralınması şeklinde olduğunu söyledi.

    Bakanlar Kurulu'nun sonrası konuşan Bülent Arınç, Cemaat okulları ile ilgili 2 farklı adımdan bahsederek, "Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarımızın kurduğu okulların hepsine hukuk içinde müdahale edeceğiz. Bir şirkete zorla el koymak mümkün değil. Satın alma şeklinde ya da devralma şeklinde bu okullara müdahale edebilir. Bir vakıf kurarak da yurtdışında okullarımızı açacağız. Ana hatları belli ama detaylarını belirlemedik." dedi.

    İşte Bülent Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

    GÜNEYDOĞU'DAKİ ELEKTRİK SORUNU, BELEDİYELERİN BORÇLARI

    "Burada DEDAŞ'ın çok ılımlı bir tavrı var. Kullanılan elektirik ve suyun ödenmemesini anlamıyorum. 255 milyon borç var. Diyarbakır'ın 88 milyon borcu var. Valilik'in şu an bir çalışması var. Şanlıurfa belediyesi iller bankasıyla anlaştı. Batman Belediyesi iller bankasıyla protokol sağlandı. iyi niyetle ödeme yapmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanacaktır. Hangi görüşe sahip olursa olsun hizmet götürmeye devam edeceğiz.

    Siirt'in 1 milyon borcu vardı. Bu ödendi. Şırnak belediyesi de olumlu bir tavır gösterdi. Şu anda da herhangi bir elektirik kesintisi yok. Borcu olan belediyelerin ödemeler devam etmektedir. Burada sadece tüketilen miktar istenmektedir.

    Yurtdışındaki Türk okulları için yapılacak düzenleme için bir takvim var mı?

    Bu konu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından dile getiriliyor. Bu okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı. Ben de bu okulları ziyaret ettim. Devletimizin de kurduğu okullar var. Kapsamlı bir eğitim çalışması yapmamız gerekli. Milli Eğitim Bakanımız çok güzel bir sunum yaptı. Bu konu farklı açılardan ele alınmalı.

    "PARALEL OKULLAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

    Bu okullar cemaat okulu olarak anılmaktadır. Daha sonra paralel okul olduğu ortaya çıkınca bu okulların ıslah edilmesi gerektiğine karar verildi. Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarımızın kurduğu okulların hepsine hukuk içinde müdahale edeceğiz. Bir şirkete zorla el koymak mümkün değil. Satın alma şeklinde ya da devralma şeklinde bu okullara müdahale edebilir. Bulundukları okulların daha nitelikli olması. Gambiya ve Azerbaycan'da zararlı oldukları gerekçesiyle kapatıldı.

    Yeni bir eğitim sistemi düşünüyoruz. Bir vakıf kurarak yurtdışında okullarımızı açacağız. Ana hatları belli ama detaylarını belirlemedik.

    BEDELLİ ASKERLİK

    Bu bir kanun meselesiydi. Şu ana kadar yaklaşık 125 bin gencimiz bu imkanlardan istifade ediyor. Bu kanun uygulamaya geçti ve neredeyse 15 gün sonra sona erecek. 31 Aralık yerine 1 Ocak diye belirlenmiştir. O arkadaşlarımıza söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. 1 Ocak'tan sonra doğan kardeşlerimize sabır tavsiye ediyorum.

    YUNANİSTAN SEÇİMİ

    Yunanistan'da son günlerin tahmini gerçekleşti. Bu vesile ile Türkiye'deki laiklere de iki cümle söyleyeyim. Yunanistan da laik olmayan bir ülkeymiş. Dini olmayan bir törenle yemin etti. Bir papazın önünde yapılması gereken merasime ateist olduğunu belirten bir Başbakan yemin etmek istemedi. Bizim tek isteğimiz var, Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir hükümet bir an önce kurulsun.

    IŞİD'İN KOBANİ'DEN ÇIKARILMASI

    Evet haberler geliyor ancak tam noktasıyla teyit edilmiş değil. Son haberler IŞİD'in direncinin kırıldığı ve terk ettiği bilgileri geliyor. Kobani'deki durum için Türkiye'nin nasıl destek verdiğini unutmayalım. Biji Serok Obama diyenlere de hatırlatırım. Terör örgütlerinin bir bölgeden atılması bizim isteğimizdir.

    Kaynak: Aksam.com.tr / Güncel

    Yunanistan Türkiye Cemaat Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title