Haberler

Paralel Devlet Yapılanması Tuzla Süleyman Şah Üniversitesi'nde Hukukun Üstünlüğünü Yok Saydı

Paralel Devlet Yapılanması, Tuzla Belediye Meclisi ve Tuzla Belediyesi Encümeni’nin Süleyman Şah Üniversitesi’nin kaçak yapılaşması ve işletmeleri ile ilgili kararlarını yok sayarak hukuku çiğnedi.

Paralel Devlet Yapılanması, Tuzla Belediye Meclisi ve Tuzla Belediyesi Encümeni'nin Süleyman Şah Üniversitesi'nin kaçak yapılaşması ve işletmeleri ile ilgili kararlarını yok sayarak hukuku çiğnedi. Tuzla Belediyesi'nin aldığı kararları yandaşlarını korumak için mahkeme kararlarıyla iptal eden o hakim ve savcılar, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında göz altına alınarak tutuklandı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün üsleri arasında yer alan Süleyman Şah Üniversitesi'nin kaçak ve ruhsata aykırı bölümleri ile ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını mühürletti. Tuzla Belediyesi, ilk olarak Temmuz 2014'te Süleyman Şah Üniversitesi'nin inşaat ruhsatına aykırı yapılaşmalarını mühürledi. Tuzla Belediyesi'nin tespit ettiği ruhsata aykırı bölümler, ayrı ayrı mühürlenerek bu alanlarda inşaat faaliyetine son verildi. Tuzla Belediyesi, Şubat 2016'da da Süleyman Şah Üniversitesi'nin ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını mühürledi, üniversitede kendisini 'Uluslararası NATO Görevlisi' şeklinde tanıtan bir şahıs, mühürleme işlemine giden belediye görevlilerini, "Senin kafanı ayırırım yerinden" şeklinde tehdit etti.

Tuzla Belediyesi'nin Süleyman Şah Üniversitesi'ndeki kaçak yapılaşmalar ile ilgili kararları paralel yapının avukatları tarafından yargıya taşındı ve yine aynı yapılanmaya mensup hakim ve savcılar, belediyenin yasalar doğrultusunda aldığı kararları yok sayarak hukuku çiğnedi. Paralel yapının hukuki oyunları bununla da sınırlı kalmadı. Üniversite yönetimi ve üniversite inşaatını yapan firma, para cezalarının iptali için yetki sahibi olmayan mahkemelere başvuruda bulundu. Bu mahkemeler, talepleri jet hızıyla olumlu sonuçlandırarak paralel yapıya bağlılıklarını bir kez daha sergiledi. Tuzla Belediyesi'nin üst mahkemelere yaptığı başvurular haklı bulundu ve yetkisi olmadan karar veren alt mahkemelerin hükümleri yok sayıldı. Tuzla Belediyesi'nin üniversitedeki kaçak yapılaşma ve işletmeleri hakkında aldığı tüm kararları, kendileriyle aynı doğrultudaki hakim ve savcıların nöbetine denk getirerek ortadan kaldırtan paralel yapının bu oyununa, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Belediyesi'nin karar organları tarafından itiraz edildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, paralel yapıya mensup hakim ve savcıların aldığı kararların devlet idaresi ve kamu saygınlığına verdiği zararı ilgili bakanlıklara resmi yazılarla bildirdi.

Kaçak yapılaşmaya izin veren, ruhsatsız işletmelerin faaliyet sürdürmesine olağan bir durummuş gibi göz yuman Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı hakim ve savcılar, 15 Temmuz 2016 Cuma günü yapılan darbe girişiminin ardından önce gözaltına alındı, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tuzla Belediyesi, vatan hainlerinin yolunu kesti

Tuzla Belediyesi, darbe girişiminin yaşandığı akşam cuntacılara ev sahipliği yapan ve FETÖ/PDY terör örgütünün komuta merkezleri arasında yer alan Süleyman Şah Üniversitesi'nin girişine hafriyat döktü, hainlerin yolunu kesti.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından hükümetin FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelesine yerel yönetimler de destek veriyor. Olayların başladığı akşamdan itibaren Tuzla Belediyesi'nin tüm imkanlarıyla hainlerin önüne set kuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yıllardır hukuki mücadelesini sürdürdüğü örgütün üslerinden biri olan Süleyman Şah Üniversitesi'nin dışarıyla bağlantısını kesti.

Gündüz özel güvenlik görevlilerine izin verip olay gecesi darbe heveslisi askerlerin sevk ve idaresine gönüllü ev sahipliği yapan üniversite, cuntacıların üniversiteyi mevzi olarak kullanmasına izin verdi. Cuntacılar, üniversiteden sivil halka ve polislere ağır makinalı silahlarla kurşun yağdırdı. Darbeciler ile polis ve vatandaşların çatışmasına ev sahipliği yapan Süleyman Şah Üniversitesi'nin girişindeki kaldırımlar Tuzla Belediyesi'ne ait iş makineleri tarafından söküldü. Tuzla Belediyesi, üniversiteye çıkan yolu kazdı ve yine üniversite girişine hafriyat atığı dökerek içeriden ve dışarından ulaşımı kesti. Tuzla Belediyesi, vatan hainlerinin ülkemize ve milletimize daha fazla zarar vermemesi için sözde üniversitenin ulaşım bağlantısını ortadan kaldırdı.

"Vatan hainleri ile mücadelemizi sürdüreceğiz"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sözde eğitim kurumu çatısı altında yasa dışı yapılaşma ile başladıkları mücadeleyi üst seviyelere taşıyarak sürdürdüklerini söyledi. Örgütün eğitim kurumu adı altında başta mütedeyyin kesim olmak üzere halkı kandırdığını, farklı kisveler altında ülke ve millet bütünlüğüne zarar veren girişimlerde bulunduğunu belirten Başkan Yazıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız öncülüğünde devletin her kurumu FETÖ/PDY terör örgütü ile kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Tuzla Belediyesi olarak darbe girişiminin yaşandığı ilk akşamdan itibaren biz de bu mücadelede etkili bir şekilde yer alıyoruz. Bu vatan hainlerinin ülkemize ve milletimize daha fazla zarar vermemesi için mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Allah, kendi ülkesinin silahı, tankıyla kendi milletine kurşun sıkan, bombalayan bu hainleri kahrı perişan eylesin" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuzla Belediyesi Şadi Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title