Haberler

Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zanlının adliyeye sevk edilmesi Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında Isparta'da gözaltına alınan Mehmet Dorum çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zanlının adliyeye sevk edilmesi Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında Isparta'da gözaltına alınan Mehmet Dorum çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gece Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından Isparta'da saklandığı evde gözaltına alınan Mehmet Dorum Uşak Emniyet Müdürlüğünde ki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Dorum çıkarıldığı mahkeme tarafından FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla iş adamlarından örgüt adına zorla para topladığı iddiasıyla tutuklandı. Operasyon kapsamında daha önce de Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, iş adamı Barış Altınordu, iş adamı Mehmet Sesli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli, tutuklanmıştı.Operasyonda tutuklu sayısı 5'e yükseldi.- OlayUşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden UOSB Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklanmıştı.Fetullah Gülen'in, FETÖ'nün ele başı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i savcılık talimatıyla emniyetten, adliyeye sevk edilenlerden 20'si ise savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturmada, hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişi halen aranıyor.Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ali Yıldırım Isparta Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title