Haberler

Paralel Devlet Yapılanması'nın "Casusluk ve Yasa Dışı Dinleme" İddianamesi

Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında 23'ü tutuklu 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, "Gülen'in sahip olduğu özel arşivde örgütün yasa dışı adli ve önleme dinlemeleri, kendine ait gelişmiş cihazlarla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtları, kamu personeline yönelik fişlemeler ve örgütle teması olan öğrencilerin ve ailelerinin bilgileri bulunmaktadır.

Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında 23'ü tutuklu 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, "Gülen'in sahip olduğu özel arşivde örgütün yasa dışı adli ve önleme dinlemeleri, kendine ait gelişmiş cihazlarla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtları, kamu personeline yönelik fişlemeler ve örgütle teması olan öğrencilerin ve ailelerinin bilgileri bulunmaktadır. Kamu kurumlarında çalışan örgüt mensuplarının bilgileri de örgüt tarafından güncel olarak arşivlenmektedir" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen 721 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY'nin mülkiye, MİT, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde örgütlenerek güvenlik bürokrasisi ve istihbarat alanında bir ağ oluşturma yoluna gittiği belirtilen iddianamede, bu yapının paralel bir örgütlenmeye giderek istihbarat ağına katmaya çalıştığı kurumlardan birisinin de TÜBİTAK olduğu vurgulandı.

İddianamede, Türkiye'nin en mahrem kurumlarından birisi olan TÜBİTAK'ta derin bir oluşuma gidildiği aktarılarak, "TÜBİTAK'ın özellikle en gizli birimlerinden olan 'Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'ndeki (BİLGEM) kadrolar sayesinde devletin üst düzey siyasi ve bürokratlarınca kullanılan kriptolu telefonların dinlendiği ortaya çıkmıştır" ifadesi kullanıldı.

Örgüt lideri Gülen'in arşivinden de bahsedilen iddianamede, "Gülen sahip olduğu arşivde örgütün yasa dışı adli ve önleme dinlemeleri, kendine ait gelişmiş cihazlarla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtları, kamu personeline yönelik fişlemeler ve örgütle teması olan öğrencilerin ve ailelerinin bilgileri bulunmaktadır. Kamu kurumlarında çalışan örgüt mensuplarının bilgileri de örgüt tarafından güncel olarak arşivlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Örgütün haberleşme yöntemleri

İddianamede, örgütün haberleşmede kullandığı yöntemlere değinilerek, en önemli haberleşme aracının GSM hatları olduğu, bu hatların genel olarak başkası adına kayıtlı ya da örgüt kontrolündeki kurum ve kuruluş adına kayıtlı olan abone bilgilerinden gerçek kullanıcıya ulaşılamayan hatlar olduğuna işaret edildi.

İddianamede, 3 ayda bir yeni GSM hattı temin edildiği ve eski hatla birlikte telefon cihazının da değiştirildiği ifade edilerek, Türkiye'de Almanya, ABD ya da başka bir ülkeye kayıtlı GSM hatlarının kullanılmasının "örgütün üst düzey abileri"nin kullandığı yöntemlerden olduğu kaydedildi.

Canlı kurye kullanılmasının örgütün en sağlıklı haberleşme yöntemlerinden biri olarak kabul edildiği belirtilen iddianamede, "Talimat almak ve faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla doğrudan ABD/Pensilvanya'ya gidilerek örgüt lideri Fetullah Gülen ile yüz yüze görüşülmekte ve talimatlar bizzat alınmaktadır" denildi.

"Fetih okutmak"

İddianamede, örgütün sınavlara ilişkin izlediği strateji şu şekilde anlatıldı:

"Örgüt, askeri okullara, Polis Akademisi ve Polis Koleji'ne sokulacak öğrencileri kendi dershanelerine gerçek isimleri ile kayıt etmemektedir. Bu öğrencilere sınav soruları sınavdan önce verilir. Buna örgüt jargonunda 'Fetih Okutmak' denir. 'Sınavda çıkacak soruların öğrencilere okutup ezberletilmesi' demektir."

İddianamede, dershanelerin örgütün adeta vesayet araçları olduğu, çocukların ve ailelerinin bilgilerinin depolandığı veri tabanı olarak kullanıldığı ifade edildi. Eğitim alanının örgüt için adeta bir "ara yüz" konumunda olduğu dile getirilerek, bu alanın örgüt açısından insan kaynağı, hareketin meşru görünmesi ve ekonomik kaynak sağlanması gibi kazanımları olduğuna dikkat çekildi.

Örgütün gelir kaynakları

İddianamede, örgütün gelir kaynakları da şöyle sıralandı:

1. Kamu kaynaklarından elde edilen gelirler (Borsa spekülasyonları, devlet ihaleleri, teşvik ve hibeler)

2. İş adamlarından tehdit ve şantajla sağlanan gelirler

3. Gönüllülük esaslı sağlanan gelirler, bunlar arasında himmet ve kurban

4. Örgüte ait şirket, holding, banka, vakıf ve dernek faaliyetlerinden elde edilen gelirler

6. Örgüte ait basın yayın organlarına verilen reklam ve aboneliklerden elde edilen gelirler

7. STK'lardan sağlanan gelirler

Sosyal medya aracılığıyla ülkenin birliğini bozuyorlar

İddianamede, soruşturma kapsamında yer alan şüphelilerin, yurt dışı giriş çıkış kayıtlarının temin edildiği belirtilerek, buna göre örgüt yöneticileri ve üyelerinin yoğunluklu olarak ABD'de eğitim aldıkları ve çok sık ziyarette bulunduklarına vurgu yapıldı.

İddianamede, örgütün "Fuatavni, Haramzadeler, Yıldızkulis" gibi sahte sosyal medya hesaplarıyla ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalıştığı vurgulanarak, ülke güvenliği ve dış politikalara yönelik devlet sırrı niteliğindeki toplantılar ve görüşmelerin illegal olarak dinlenerek servis edildiği bilgisi verildi.

"Fuatavni"nin paylaşımlarının örgüte yakın medya kuruluşları ve internet sitelerince haberleştirilerek geniş kitlelere ulaştırıldığı aktarılan iddianamede, "Örgüt mensuplarına yönelik yapılan ve yapılacak olan operasyonları önceden öğrenebilmek ve tedbir almak için UYAP, POLNET, TÜBİTAK gibi devletin resmi kurumlarına, adli ve idari tüm tedbirlere rağmen sızmışlardır" değerlendirmesi yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Emniyet Genel Müdürlüğü Okan Özsoy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

MÜLAYIM:

KARSIDA , KURBAGALI DERE TARAFINDAN KOKULAR GELIYORMUS, YÜZDE YÜZ PARALELCILER KURU FASULYEYI FAZLA KACIRDI YERALTINDA O TARAFLARA YAKIN YERLERDE OLSA GEREK , GAZLAR DISA VURDU. YAKINDA DAHASIDA OLUR BU PARALELDEN HERSEY BEKLENIR. SÜKÜR HALIMIZE, BASIMIZDAKI BÜYÜKLERIZ BIZLERI BÖYLE AFATLARDA KORUYOR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title