Haberler

Paraları Verin Yoksa Sizi Benzin Döküp Yakarım"

İstanbul'da elinde benzin şişesi ile gittiği PTT ve banka şubeleri ile fatura merkezlerini ateşe vermekle tehdit ederek kasada bulunan paraları alıp kaçan E.Ç. (29) polis tarafından yakalandı. Daha önceden 7 kez gözaltına alınan şüphelinin bir suçtan da arandığı ortaya çıktı. Şüphelinin geçen Ağustos ayından itibaren 12 işyerini benzinle yakmak tehdidi ile para gasp ettiği tespit edildi.

BENZİN DÖKÜP YAKMAKLA TEHDİT EDİYORDU

İstanbul polisinin geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana aradığı gaspçı polis operasyonuyla yakalandı. Şüphelinin müşteri gibi girdiği PTT ve banka şubeleri ile fatura merkezlerinde kasiyerin yanına yaklaşarak cebinden çıkardığı pet şişeye koyduğu benzini bankoya döktüğü belirtildi. Çalışanları benzini tutuşturup bütün işyerini ateşe vermekle tehdit eden şüphelinin kasada bulunan paraları aldıktan sonra kaçtığı tespit edildi.

POLİSİN DİKKATİ YAKALATTI

Asayiş ve Güven Timleri şube müdürlükleri ekipleri şüpheliyi yakalamak için soruşturma başlattı. Soruşturmada güvenlik kameralarını kullanan dedektifler şüphelinin eşkalini belirledi. Şüphelinin Fatih'te oturduğunun tespit edilmesi üzerine bu bölgede önlem alındı. Önceki gün bir evden çıkan bir kişinin soyguncuya çok benzediğini tespit eden polis şüpheliyi durdurdu. Polise gideceği yer konusunda çelişkili ifadeler veren şüpheli gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelinin sorgusunda aranan gaspçı olduğu ortaya çıktı.

12 İŞYERİNİ AYNI YÖNTEMLE SOYMUŞ

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelinin azılı bir gaspçı olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana 12 işyerini aynı yöntemle soyduğu belirlendi. İlk gaspını 20 Ağustos 2013 tarihinde Küçükçekmece'de gerçekleştiren şüphelinin en son soygununu ise 14 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirdiği öğrenildi. Şüphelinin polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

DAHA ÖNCEDE GÖZALTINA ALINMIŞ

Öte yandan polis, şüpheli E.Ç.'nin 4 kez uyuşturucu kullanmak, 2 kez ruhsatsız silah bulundurmak 1 kez de kasten yaralama suçu yüzünden gözaltına alındığını belirledi. Şüphelinin ayrıca 1 kez ruhsatsız silah bulundurmak arandığı ortaya çıktı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Polis kayıtlarına göre şüphelinin işlediği iddia edilen suçlar:

20.8.2013'te Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi'nde bulunan PTT şubesinden 8 bin 280 TL'nin gasp edilmesi.

8.10.2013'te Küçükçekmece, Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan PTT şubesinden 4 bin 900 TL'nin gasp edilmesi.

31.10.2013'te Fatih'teki Derviş Ali Mahallesi'nde bulunan Karagümrük PTT Şubesi'nin çalışanlarını şubeyi yakmakla tehdit ederek 939 TL'nin gasp edilmesi.

8.11.2013'te Güngören, Haznedar Mahallesi'nde bulunan Çamlıkahve PTT Şubesi'nin çalışanlarını şubeyi yakmakla tehdit etmek suretiyle 5 bin TL'nin gasp edilmesi.

26.11.2013'te Fatih, Küçük Mustafa Paşa Müstantik Caddesi üzerinde bulunan PTT Şubesi'nin çalışanlarını şubeyi yakmakla tehdit ederek bin 187 TL'nin gasp edilmesi.

13.12.2013'te Bahçelievler, Mahmutbey Yolu Caddesi üzerinde bulunan Kocasinan PTT Şubesi'nin çalışanlarını şubeyi yakmakla tehdit ederek 2 bin 920 TL'nin gasp edilmesi.

8.01.2014'te Fatih, Ali Kuşçu Mahallesi'nde bulunan fatura ödeme merkezi çalışanını silah göstererek etkisiz hale getirip 2 bin 150 TL'nin gasp edilmesi.

24.01.2014'te Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi'nde bulunan fatura ödeme merkezi çalışanını silah göstererek etkisiz hale getirdikten sonra 755 TL'nin gasp edilmesi.

27.03.2014'te Fatih, Şehremini Mahallesi'nde bulunan Şehremini PTT Şubesi'nin çalışanlarını şubeyi yakmakla tehdit etmek suretiyle gasp teşebbüsünde bulunulması.

27.03.2014'te Fatih'te bulunan bir banka şubesinin çalışanlarını şubeyi yakmakla tehdit ederek 17 bin 400 TL'nin gasp edilmesi.

25.04.2014'te Fatih'te bir banka şubesinin çalışanlarını silah göstererek etkisiz hale getirdikten sonra 14 bin TL'nin gasp edilmesi.

14.5.2014'te Fatih'te bir banka şubesinin çalışanlarını silah göstererek etkisiz hale getirip 7 bin 200 TL'nin gasp edilmesi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güven Timleri Küçükçekmece İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title