Haberler

Papaza Suikast Girişimi Davası Yine Ertelendi

İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali’ye 2013 yılında suikast planı yapılması ile ilgili açılan dava, yedinci celsede yine ertelendi.

İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali'ye 2013 yılında suikast planı yapılması ile ilgili açılan dava, yedinci celsede yine ertelendi.

İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali'ye, 2013 yılında suikast düzenleyecekleri gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin çalışması ile ortaya çıkarılan suikast planı ile ilgili açılan dava Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Davanın bugün görülen 7. celsesinde İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali ile avukatı Işıl Çetin ve müşteki sanık Kadriye Bayrak ile avukatı Gamze Uslu Kılıç hazır bulundu.

DİYARBAKIR'DAKİ SORUŞTURMA TAMAMLANMADI

Dosyanın daha önceki duruşmalarında mahkeme heyeti, Diyarbakır'da görev yapan bir polis memuru ve bir jandarma yüzbaşı hakkında konuyla ilgili olarak açılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından sonucun dosyaya eklenmesi kararını vermişti. Diyarbakır'daki soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle mahkeme heyeti duruşmayı 18 Şubat 2016 tarihine erteledi. Müşteki konumundaki Pastör Karaali'nin, sanıkların tutuklanması yönündeki talebi ise mahkeme heyeti tarafından yine reddedildi.

Duruşmanın ardından konuyla ilgili açıklama yapan İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali, "Geride kalan yaklaşık 2 yıl boyunca sandıkların serbest olarak yargılanmaları bizim açımızdan büyük rahatsızlık yaratmakta. Birçok kez mahkemeden talep ettiğimiz sanıkların tutuklu yargılanması talebi mahkeme tarafından uygun görülmedi. Bugün görülen davada yine aynı sebepten bahsi geçen kamu görevlilerinin ifadeleri henüz mahkemeye ulaşmadığı için duruşma ertelendi" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Karaali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title