Haberler

Papa'nın Görevi Bırakma Kararı

Güncelleme:

Papa 16. Benediktus, kendisinin yerine gelecek Papa'nın seçiminin yapılması için Kardinaller Meclisi'nin toplanmasını istedi.

Görevinden ayrılma kararı alan Papa 16. Benediktus, kendisinin yerine gelecek Papa'nın seçiminin yapılması için Kardinaller Meclisi'nin toplanmasını istedi.

Vatikan'da bu sabah katıldığı Otrantolu denizci askerlerin azizlik mertebesine yükseltilmesi töreninde görevinden ayrılma kararını Latince olarak açıklayan 85 yaşındaki Papa 16. Benediktus, aldığı kararın ciddiyetinin farkında olduğunu belirterek, "Tanrı huzurunda vicdanımı defaatle yokladıktan sonra, ilerleyen yaşım nedeniyle gücümün, görevi yeterlilikle icra etmeye artık uygun olmadığından emin oldum" dedi.

Papalığın gereğini yerine getirmek için hem zihnen hem de bedenen gerekli olan kuvvete birkaç aydır sahip olamadığını kaydeden Papa, kendi arzusuyla görevi 28 Şubat 2013'te, yerel saatle 20.00'de bırakacağını duyurdu ve halefini belirlemesi üzerine Kardinaller Meclisi'nin toplanmasını istedi.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi de Papa'nın görevi bırakmasıyla ilgili basın toplantısında, Mart ayının sonuna doğru yeni Papa'nın seçilmiş olacağını söyledi.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Şermin Coşkun - VATİKAN

Kaynak: AA / Güncel

Vatikan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title