Haberler

Papa Görevini Bırakma Kararı Aldı

Güncelleme:

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, görevini bırakacağını ve bu karar üzerinde uzun süredir düşündüğünü söyledi.

Vatikan'da bu sabah yaptığı konuşmada görevi bırakma kararını açıklayan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un (85) bu karar üzerinde uzun süredir düşündüğü belirtildi.

16. Benediktus'un 89 yaşındaki ağabeyi Georg Ratzinger, Almanya'nın Regensburg kentindeki evinde bir haber ajansına yaptığı açıklamada, doktorunun Papa'ya "artık Atlantik ötesi seyahatlere çıkmaması" tavsiyesinde bulunduğunu ve Papa'nın görevi bırakmayı aylardır düşündüğünü söyledi.

Ratzinger, Papa'nın yürürken giderek daha da zorlanmaya başladığına işaret ederek, istifasının "doğal sürecin" bir parçası olduğunu vurguladı ve "Bu yaşta kardeşim daha fazla dinlenmek istiyor" diye konuştu.

Papa 16. Benediktus, bu sabah Kardinallere hitaben yaptığı konuşmada, "Tanrı huzurunda vicdanımı defaatle yokladıktan sonra, ilerleyen yaşım nedeniyle gücümün, görevi yeterlilikle icra etmeye artık uygun olmadığından emin oldum" diyerek 28 Şubat'ta görevi bırakacağını açıklamıştı.

Muhabir: Duygu Bayar Ekren / AP

Yayıncı: Yusuf Kaya - BERLİN

Kaynak: AA / Güncel

Regensburg Almanya Vatikan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title