Haberler

Papa Franciscus'un Türkiye Ziyareti Protesto Edildi

Saadet Partisi Kadın Kolları üyeleri, Papa Franciscus'un Türkiye ziyaretini protesto etti.

Saadet Partisi Kadın Kolları üyeleri, Papa Franciscus'un Türkiye ziyaretini protesto etti.

Eyüp Meydanı'nda toplanan ve "Ne Ayasofya ne Aksa çiğnetmeyiz asla" diye slogan atan grup, "Neden Papa gelmesin" ve "Haçı hilale üstün tutanları kınıyoruz" dövizleri taşıdı.

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, grup adına yaptığı açıklamada, yüce din İslam'ın emri gereği kimseyi dini nedeniyle kınamadıklarını ve inancından dolayı yargılamadıklarını söyledi.

Misafire değil, misafirin haddini aşanına karşı olduklarını dile getiren Asiltürk, "Papa Franciscus, açıklamalarıyla haddini aştı ve kafasındaki haçlı zihniyetini ortaya koydu. Kardinalken Türkleri Nazilere benzeterek haddini aşan Papa, bu aziz milleti Ermenilere sözde soykırım yapmakla suçladı. Papa soykırım görmek istiyorsa kendi tarihine bakmalıdır. Papa, geçmişine baktığında 19 haçlı seferinde, 19 soykırım görecektir" ifadelerini kullandı.

Papa'nın ziyaretinin turistik amaçlı olmadığına dikkati çeken Asiltürk, "Bu gezinin en önemli amacı, patrikhaneye ekümenlik vererek, İstanbul'da yeni bir Vatikan oluşturulmak istenilmesidir" görüşünü savundu.

Grup, Eyüp Sultan Türbesi'nde dua ettikten sonra dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title