Haberler

Papa Franciscus Türkiye'de

Güncelleme:

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Anıtbakir'i ziyaret etti.

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Anıtbakir'i ziyaret etti.

Papa Franciscus, Esenboğa'dan ayrıldıktan sonra, geniş güvenlik tedbirleri altında Anıtkabir'e geldi.

Yaşı dolayısıyla Aslanlı Yol'dan yürütülmeyen, bayrak direğinin önünden tören düzenine geçerek, mozaleye çıkan Papa Franciscus, üzerinde "Pope Francis" yazan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ve iki teğmenin taşıdığı çelengi, Atatürk'ün mozolesine koydu.

Çelengin önünde yaklaşık bir dakika dururak dua eden Papa Franciscus, daha sonra protokoldeki yerine geçerek saygı duruşunda bulundu.

Papa Franciscus, mozoleden ayrılırken, merdivenlerde beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Papa Franciscus, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Papa Franciscus, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Dileğim odur ki iki kıta arasındaki doğal bir köprü olan Türkiye, sadece yolların kesişme noktası değil aynı zamanda tüm kültür, etnisite ve dinlere mensup kadın ve erkekler için diyalog ve birlikte yaşadıkları bir nokta olur."

Daha sonra Atatürk'ün eşyalarının ve silahlarının bulunduğu müze bölümüne giden Papa Franciscus, gezdiği müzede yetkililerden de bilgi aldı.

Papa Franciscus, müzedeki kısa ziyaretinin ardından Anıtkabir Komutanlığı'na geçti. Papa Franciscus'a Anıtkabir ziyareti sırasında sanatçı Serra Yılmaz, tercümanlık yaptı.

-Notlar-

Papa Franciscus'un ziyareti nedeniyle Anıtkabir, saat 12.00'den itibaren vatandaşların ziyaretine kapatıldı. Yerli ve yabancı yaklaşık yüz basın mensubu ziyareti izledi. Anıtkabir Komutanlığı'nın yanı sıra emniyet güçlerinin Anıtkabir içerisinde güvenlik tedbiri alırken, dedektör köpeklerle de sürekli kontrol yapıldı. Ziyaret süresince Anıtkabir'e çıkan yollar trafiğe kapatalırken, Papa Franciscus'un konvoyuna polis helikopteri eşlik etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Papa Franciscus'a refakat etti. Anıtkabir çıkışında bir grup vatandaş da ellerindeki Vatikan bayraklarıyla Papa Franciscus'a sevgi gösterisinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vatikan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title