Haberler

Papa Franciscus, Filipinler'de

Yaklaşık 3 milyon kişi, Papa'nın konuşmasını dinleyecek.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Asya gezisinin ikinci durağı Filipinler'de, yaklaşık 3 milyon kişiye hitap edecek.

Filipinler Haber Ajansı'na göre, beş günlük gezisi kapsamında Papa, başkent Manila'daki Rizal Park bölgesinde milyonlara hitap edecek.  Papa'nın konuşma yapacağı alan sabah saatlerinde ziyaretçilere açıldı. Milyonlarca Filipinli yağmura aldırmadan tören alanında toplandı.

Filipinler'deki basın kuruluşları, tören alanında yaklaşık 3 milyon kişinin olduğunu belirtti. Tören alanına üstü kapalı gezici bir araçla gelen Papa, aracını sık sık durdurarak çocukları sevdi. Papa, halkın büyük sevgi gösterisiyle karşılandı.

Filipinler hükümeti, aşırı kalabalık nedeniyle yaşlı, hamile ve çocukları uyardı.

Papa'nın, bugünkü programı Manila Santo Tomas Üniversitesi'nde başladı. Burada ailesince terk edilen 12 yaşındaki Glyzelle Palomar adlı kızın konuşması nedeniyle duygusal anlar yaşandı.

Papa'ya sarılan küçük kız, "Birçok çocuk ailesince terk ediliyor. Bu nedenle çoğu kötü işlere bulaşıyor. Tanrı buna neden izin veriyor" dedi.

Küçük kızın konuşmasına Papa'nın cevabı ise "Glyzelle, cevabı olmayan bu soruyu soranlardan yalnızca biri. Gözyaşları nedeniyle kendini tam olarak ifade edemedi bile..." şeklinde oldu.

Kadınların toplumda daha etkin ve söz sahibi olması çağrısında bulunan Papa, "Kadınlar, olayları bizden daha farklı açılardan görme kapasitesine sahip. Erkekler olarak bizler bunu anlayamıyoruz" diye konuştu.

Papa Franciscus, beş günlük Filipinler gezisi kapsamında dün, geçen yılki tayfun felaketinden en çok etkilenen Tacloban bölgesini ziyaret etmiş, Tacloban'da halka hitap ettiği törende 27 yaşındaki Papalık gönüllüsü, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle yıkılan iskelenin altında kalarak ölmüştü.

Papa, bugün hayatını kaybeden gönüllünün babasıyla görüştü.

Dünyanın en kalabalık üçüncü Katolik nüfusuna sahip Filipinler'de 80 milyon Katolik bulunuyor. Daha önce ülkeyi ziyaret eden iki papaya suikast girişiminde bulunulması nedeniyle başkent Manila ve Leyte eyaletinde Papa'nın ziyareti için 40 bin asker ve polis görevlendirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

filipinler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

BinbaşımobilWeb@haberler.com:

Bu papa gerçekten çok merhametli bütün hristiyan kardeşlerimin de papa gibi olmasını isterim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title