Haberler

Papa Francesco Strazburg'da Avrupa Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Parlamentosu'nu (AP) ve Avrupa Konseyi'ni (AK) ziyaret etti.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Parlamentosu'nu (AP) ve Avrupa Konseyi'ni (AK) ziyaret etti.

Papa Francesco 09.55'te 'Alitalia' uçağıyla Strazburg- Entzheim Havaalanı'na indi. Saat 10.37'de Avrupa Parlamentosu'na gelen Papa Francesco AP Başkanı Martin Schulz tarafından karşılandı. Resmi törenle karşılanan Papa Francesco'yu görmek için yüzlerce Fransız sabahın erken saatlerinde parlamento binasına geldi ve girişteki Vatikan Bayrağı göndere çekildi. Şeref defterini imzalayan Papa'ya AP Başkanı Martin Schulz, Fransa Enerji ve Ekoloji Bakanı Segolene Royal de refakat etti. Saat 11.20'de AP meclisine giren papa Francesco parlamenterler tarafından ayakta alkışlandı. Buradaki açılış konuşmasını AP başkanı Martin Schulz yaptı. Schulz konuşmasında AP'ne üye 28 ülke ve 500 milyondan fazla insanın son 6 yıl içinde büyük kriz yaşadığını belirterek kurum, kuruluşlara duyulan güven unsurundaki azalmaya işaret etti. Schulz: "Güvensiz hiçbir kuruluş ayakta duramaz. Güveni yeniden kazanmamız için çalışmalıyız" şeklinde konuştu. Papa Francesco AP'de yaptığı konuşmada Avrupa'daki göçmen ve işsizlik konularına değindi. Francesco ayrıca Avrupa'nın göçmenlere, azınlıklara, yeni imkanlar sağlamasını ve bunlara karşı saygı gösterilmesini isteyerek : "Sevgili dostlar beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 28 üyeli 500 milyondan fazla insana çeyrek asırdan sonra ikinci papa olarak dünyada artan işsizlik, eşitsizlik ve ekonomik krize karşı Avrupa'nın insanlara yardımcı olmasını istiyorum" diye konuştu.

Avrupa Konseyi'ne geçen Papa Francesco'yu girişte Genel Sekreter Thorbjörn Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı Anne Basseur, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Dean Spielmann ve İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks karşıladı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuşan Papa Francesco dünya barışının önemini ve farklılıkların herkes için bir zenginlik olduğunu vurguladı.

Saat 14.05'te Avrupa Konseyi'nden ayrılan Papa Francesco polis eskortu eşliğinde Strazburg Havaalanı'na hareket etti. Papa Francesco 4 saat süren Strazburg Avrupa Kuruluşları seyahatinin sona ermesiyle 'Alitalia' uçağıyla Vatikan'a geri döndü. - Strazburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Strazburg Vatikan Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title