Haberler

Papa Fener Rum Patrikhanesi'nde Ayine Katıldı

* Papa Francesco, Fener Rum Partikhanesi'nde Ortodoks Kilisesi'nin kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen Aziz Andreas Yortusu ayinine katıldı.

* Papa Francesco, Fener Rum Partikhanesi'nde Ortodoks Kilisesi'nin kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen Aziz Andreas Yortusu ayinine katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı ayinin ardından ruhani liderler, Patrikhane balkonundan vatandaşları selamladı, birbirine sarıldı.

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Sabah saatlerinde İstanbul Vatikan Temsilciliği'nden ayrılarak Fener Rum Partikhanesi'ne gelen Papa Francesco, Ortodoks Kilisesi'nin kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen Aziz Andreas Yortusu ayinine katıldı. Saat 9: 30'da Patrikhane içinde bulunan Aya Yorgi kilisesinde başlayan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

AK PARTİLİ ZENGİN DE İZLEDİ

Geniş güvenlik önlemleri içinde Patrikhane'ye gelen Papa Francesco, çanlar eşliğinde binaya girdi. İlahilerin okunduğu ve duaların edildiği törene, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva da katıldı. Töreni AK Parti Kadın kolları Özlem Zengin Topal ve bazı partililer de balkondan izledi.

BALKONDA BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Yaklaşık 2 saat süren törende, Patrik Bartholomeos kilisede bulunan bazı vatandaşlara şaraplı ekmek ikram etti. Ayinin ardından çanlar eşliğinde Patrikhane balkonuna geçen iki ruhani lider karşılıklı iyi niyet mesajlarını sundu. Vatandaşları selamlayan Papa ve Patrik alkışlar eşliğinde birbirleriyle öpüşerek balkondan ayrıldı.

ORTAK BİLDİRİ İMZALADILAR

Ayinin ardından Papa Francesco ve Patrik Bartholomeos ortak bildiri imzaladılar. İmza töreninden sonra Bartholomeos bir açıklama yaparak, "İmzaladığımız metin gördüğünüz gibi okunmadı. Fakat dağıtılacaktır, böylece herkes istifade edebilecektir. İlginize teşekkür ediyoruz, patrikhanemize hoş geldiniz. İnşallah bu ziyaretten iyi meyveler çıkar dünya barışı için, Hristiyanların birliği için ve bütün dinlerin arasındaki diyalog için. Barış amacıyla inşallah güzel şeyler olur. Papa hazretleri, bendeniz bu istikamette çalışmaya hazır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Andreas Yortusu Patrik Bartholomeos İstanbul Vatikan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title