Haberler

Papa'dan Barış İçin Dinlerarası Maç Organizasyonu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun isteği üzerine, 1 Eylül'de Roma'da 'Barış İçin Dinlerarası Maç' adıyla bir futbol karşılaşması düzenlenecek.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun isteği üzerine, 1 Eylül'de Roma'da 'Barış İçin Dinlerarası Maç' adıyla bir futbol karşılaşması düzenlenecek.

Farklı dinlerden dünya futbolunun yıldızlarını bir araya getireceği belirtilen maçta Messi, Zidane, Zanetti ve Eto\'o gibi isimler de forma giyecek. Vatikan Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, dünya barışına atıf yapılacak olan Barış İçin Dinlerarası Maç, Roma Olimpiyat Stadı'nda 1 Eylül'de oynanacak. Saat 20.45'te başlaması öngörülen ve çeşitli sponsorların desteğiyle gerçekleştirilecek bu özel karşılaşmanın geliri hayır işlerinde kullanılacak. Açıklamada, dünya çapında farklı dinlere inanan şampiyonları bir araya getireceği vurgulanan karşılaşmada, sahalara veda etmiş ve aktif futbol oynayan isimler yer alacak. Bunlar arasında Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Javier Zanetti, Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Yuto Nagatomo ve Samuel Eto\'o'nun da olduğu belirtildi.

PAPA İLE ZANETTİ SÖZLEŞMİŞTİ

Açıklamada, söz konusu organizasyonun tohumlarının 2013 yılında atıldığı kaydedildi. Geçen yaz dostluk maçında karşı karşıya gelen İtalya ve Arjantin milli takımları oyuncuları ve yetkililerini ağırlayan Papa'nın bu buluşma sırasında, değişik dinlerden futbolcuların katılımıyla, spor aracılığıyla kardeşlik ve paylaşma temalarına vurgu yapılacak bir maç organizasyonu için Javier Zanetti ile sözleştiği belirtildi.

Karşılaşmanın geliri, hiçbir kar amacı güdülmeden 10 yıl önce efsane futbolcu Javier Zanetti ve eşi Paula Zanetti tarafından kurulan P.U.P.I. Vakfı ile teknoloji, sanat ve spor aracılığıyla, sosyal bütünleşme ve kültürel buluşmaları teşvik etmek için kamu yararına kurulan Scholas Occurentes'a bağışlanacak. Papa Francesco'nun desteklediği uluslararası eğitim kurumları ağı Scholas Occurentes'in merkezi, Papalık Bilimler Akademisi'nde bulunuyor. Başta Arjantin'deki muhtaç çocuklar ve ailelerine yardım amaçlı kurulan ve marjinal çocuklara yönelik birçok proje yürüten P.U.P.I. Vakfı'nın adı, Javier Zanetti'nin göbek adından geliyor. Arjantin futbolunun efsane isimlerinden Zanetti, İtalyan ekibi Inter\'in başkan yardımcılığını yürütüyor. 8 ila 30 Euro arasında fiyat aralığında tutulacak maçın biletlerini, 25 Temmuz'dan itibaren 'listicket.com' adresli internet sitesinden de almak mümkün olacak. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zinedine Zidane Lionel Messi Arjantin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title