Haberler

Panorama 1326' Güney Kore'ye Örnek Oldu

Osmangazi Belediyesi'nin Osmanlı ve Bursa tarihine ışık tutacak dev projesi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin ünü binlerce kilometre uzaklıktaki Güney Kore'ye ulaştı. Ülkelerinde inşa etmeyi planladıkları panoramik müze için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni kendilerine örnek alan Güney Koreliler, Fetih Müzesi'nin hem konsepti, hem de mimarisi ile dünya çapında bir proje olduğu görüşünde.

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya değer katacak projelerinden biri olan "Panorama 1326 Bursa" Fetih Müzesi, Güney Korelilerin ilgisini çekti. Ülkelerindeki pirinç yetiştiriciliğini anlatmak maksadıyla bir panoramik müze inşa etmek isteyen Güney Kore'nin Kimjae Belediyesi, kendilerine rol model olarak Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni aldı. Dünyada inşa edilmiş olan birçok panoramik müze hakkında araştırma yapan Güney Koreliler, Panorama Bursa'nın hem mimarisi hem de konsepti ile diğer panoramik müzeler arasında bir adım öne çıktığını ifade etti. "Panorama 1326 Bursa" Fetih Müzesi hakkında bilgi sahibi olmak için Bursa'ya gelen Güney Koreliler, şantiye alanında hem projeyi hem de inşaat çalışmalarını inceledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Güney Koreli ekibe proje hakkında bilgiler vererek, "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun Beylikten Cihan Devleti'ne giden yolculuğunu ve bu yolculuğun en önemli noktalarından biri olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak. Müzenin 3 boyutlu resminin hazırlanması noktasında, Türkiye'nin duayen tarihçisi Halil İnalcık bizlere danışmanlık yaptı. Müzenin, tarihe ışık tutacak olan fonksiyonunun yanı sıra mimarisine de büyük önem veriyoruz. Toplam 4 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak olan müzeyi yeşil bina formunda inşa ediyoruz. Müzemiz güvenli yeşil bina sertifikalarının karşılığı olan ve TSE tarafından verilen 'Altın Belge' sahibi ilk kamu ve özel sektör binası olacak. Dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olma özelliğine sahip müzemiz ihtişamıyla da dikkatleri çekecek" dedi.

Modern ve doğa dostu bir bina olduğu için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Güney Koreli heyet, "Müzenin projesini inceledik. İnşaat alanını gezdik. Gerçekten çok büyük bir proje. Güney Kore'de inşa edilecek ilk panoramik müze olacağı için bizler geniş bir araştırma yaptık. Dünyanın birçok ülkesindeki panoramik müzeleri inceledik. En iyisini yapmayı hedeflediğimiz için de Panorama 1326 Bursa'yı kendimize örnek aldık. Bu projenin çok başarılı olacağını düşünüyorum. Turistlerin büyük ilgisini çekecektir" diye konuştu.

Başkan Dündar, şantiye alanında yapılan inceleme gezisinin ardından Güney Korelilere Bursa çakısı hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Güney Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title