Haberler

Pankobirlik Başkanı Konukyeni Modelde Şeker Fabrikalarının Sahibi Çiftçi Olacak

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin açıklama yapan PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, hükümetin üzerinde durduğu yeni bir çalışma ile özelleştirmenin çiftçilerin lehinde olacağını söyledi.

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin açıklama yapan PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, hükümetin üzerinde durduğu yeni bir çalışma ile özelleştirmenin çiftçilerin lehinde olacağını söyledi. Konuk, Başbakan Erdoğan'ın ihalesi yapılan fabrikaların satışını iptal ettiğini hatırlatan Konuk, fabrikaların satılması arsalarıyla birlikte olduğu için farklı firmalar rant için satın alabiliyordu. Yeni modelde fabrika ayrı, arsa ayrı değerlendiriliyor. Bu da çiftçimizin arzu ettiği bir modeldik ve bunu destekliyoruz dedi. Ankara Şeker Fabrikası'nın 500 bin tonluk üretim kotasını Polatlı'ya kazandırma çalışmaları kapsamında, Ankara Pancar Kooperatifi'nin model olarak ele aldığı Konya Şeker Fabrikası'na gezilere yüzlerce Polatlılı çiftçi katıldı. En son büyük tarımsal işletme sahipleri, finans sektörleri ve yatırımcılardan oluşan 40 kişilik bir heyet, Konya ve Çumra Şeker Fabrikaları ile bağlı 28 fabrikada incelemeler yaptı. Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Ankara Şeker Fabrikası'nın arsasına değil, fakat kotasına talibiz. Polatlı, Ankara'nın 300 bin ton kapasiteyle en çok şeker pancarı üreten ilçesidir. Bu gezilerimizde üreticilerimize Konya'yı bir model olarak gösteriyoruz dedi.

ARSA SPEKÜLATÖRÜ DEĞİLİZ

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Polatlı heyetini Konya Şeker Fabrikası'nda ağırladı. Burada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Recep Konuk, özelleştirme modelinin tarımsal sanayi açısından son derece yanlış olduğunu söyledi. Konuk, Biz fabrikalara talibiz, arsalarına değil. Biz arsa spekülatörü değiliz, fabrikaları satıp, arsalarına mesken yapmayacağız. Biz fabrikaları satın alıp işletmek istiyoruz dedi.

ÖZELLEŞTİRME MODELİ DEĞİŞTİ VE BİZ DE DESTEKLİYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl özelleştirme ihalesi yapılan şeker fabrikalarını iptal ettiğini hatırlatan PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, Biz fabrikaların ayrı arsalarının ayrı satılmasını istedik. Bunu hükümete ilettik ve hükümet bunun üzerinde çalışıyor. Başbakan Erdoğan bu nedenle özelleştirmesi yapılan şeker fabrikalarının satışını iptal etti. Şimdi tarımsal sanayi kuruluşlarında arsalar ayrı, fabrikalar ayrı olarak satılacak. Biz de bunu istiyoruz ve bu modeli destekliyoruz dedi.

PANKOBİRLİK Başkanı, yeni modelle birlikte sektörün ülke genelinde önemli bir büyüme ve gelişme kaydedeceğini belirterek, Biz spekülatör değiliz, bina, mesken yapacak değiliz. Biz fabrikaları işletmek için talibiz, birilerini arsaya talip, yeni çalışmalarda, fabrikaların üzerindeki yükler alınmaya başlandı. Hükümet artık arsaları ayrı, fabrikayı ayrı satıyor. Fabrikanın özelleşmesi bizim kolaylaşıyor, çünkü biz arsaya para ayıramayız. Derdi arsa olanların fabrikayı satın alıp, sonra kapatıp üzerinde inşaat yapma devri bitmiştir. Bu modeli hepimiz destekliyoruz. Şeker fabrikaları bu yükten kurtulmaya başladı. Taliplileri artık üreticiler oluyor. Yeni özelleştirme modeliyle şeker fabrikalarının sahibi çiftçiler olabilecek dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Recep Konuk Polatlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title