Haberler

Pancar Üreticileri Akaryakıt Tesisi ve Gübre Fabrikalarını Gezdi

Kayseri Şeker Fabrikası’na bağlı ekim yapan Pancar Üreticileri, yaklaşan ekim dönemi ve ekim hazırlıklarının hız kazanması ile birlikte gübre ve motorin konularındaki üretimin her aşamasını yerinde analiz edebilmek adına Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi aracılığı ile bir teknik geziye katıldılar.

Kayseri Şeker Fabrikası'na bağlı ekim yapan Pancar Üreticileri, yaklaşan ekim dönemi ve ekim hazırlıklarının hız kazanması ile birlikte gübre ve motorin konularındaki üretimin her aşamasını yerinde analiz edebilmek adına Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi aracılığı ile bir teknik geziye katıldılar.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ilk olarak, Kayseri Şeker Fabrikası'na bağlı ekim yapan toplam 12 ayrı bölgeden seçilen çiftçilerin, özellikle motorin konusunda merak ettikleri konuları, cevap bekledikleri soruları ve yaşadıkları bazı sorunlara yanıt verebilmek adına, Mersin'de bulunan Petrol Ofisi Ataş Depo Tesisleri'ne bir Teknik gezi düzenledi. Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy refakatinde düzenlenen Teknik geziye 17 kişi katılırken, Petrol Ofisi Tesisleri bünyesindeki depolama faaliyetlerinden, bağımsız akredite Laboratuvarlarına kadar tüm aşamalar, Terminal Müdürü Evrim Erçolak ve ekibi tarafından çiftçilere görsel brifingle anlatıldı. Çiftçilerin, özellikle akaryakıt sevkiyatı ile ilgili sorularını da yanıtlayan yetkililer, çiftçilere tüm aşamaları görsel olarak gezdirerek, akaryakıtların tüm firmalara ve kurumlara aynı kanaldan ve depolardan sevk edildiğini ifade ettiler. Düzenlenen teknik gezi ve görsel brifinge ayrıca Ankara'dan Kamu Satışları Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Müdür Yardımcısı Engin Şendur'da eşlik etti.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın özel olarak ürettirdiği gübreleri yerinde görebilmek, üretimden sevkiyatına kadar tüm aşamaları yine yerinde inceleyebilmek adına Samsun'da bulunan Toros Gübre Fabrikası'na giden büyük çoğunluğu çiftçilerden oluşan 45 kişilik diğer bir heyet ise, merak edilen tüm teknik konular ile ilgili yetkililerden bilgiler aldılar. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdür Yardımcısı Uğur Metiner refakatinde düzenlenen Teknik geziye, bazı Pancar Bölge Müdürlerinin yanı sıra toplam 12 bölgeden seçilmiş çok sayıda çiftçi katıldı. Düzenlenen teknik gezide çiftçilere çeşitli bilgiler veren Toros Gübre Fabrikası Üretim Müdürü Serdar Gök, gübreler konusunda numune alımından, topraklar için en uygun gübrenin seçimine, dolgu malzemesinden katkı malzemelerine kadar birçok konuda üreticileri adeta aydınlattı. Gün boyu süren teknik gezide, Fabrikada üretimin her aşamasını, çiftçilere görsel olarak anlatan yetkililer, daha sonra üreticilerin sorularına da cevap verme ve karşılıklı soru cevap yapabilme imkanı buldular.

Bu bağlamda Pancar ekimi yapılan alanlardan alınan toprak numunelerine göre belirlenen ve 13 bin 241 Tonu taban gübre olmak üzere toplamda 21 bin 247 Ton üst gübrenin dağıtımına, bu gün itibarı ile başlandığı belirtildi.

Pancar tarlalarında başlanan ekim hazırlığına müteakiben, 1 Mart itibari ile dağıtımına başlanacak Mazot desteğinin ise pancar çiftçisinin teslim ettiği pancar göz önünde alınarak, ton başına 1 litre olarak belirlendiği ve toplamda üreticilere 2 milyon 150 bin litre Mazot dağıtımı gerçekleştirileceği öğrenildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Petrol Ofisi Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title