Haberler

Pamukyağını Zeytinyağı Olarak Satacaklardı

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesinde içerisinde pamukyağı olduğu belirlenen ancak piyasaya zeytinyağı olarak sürülmeye hazır 4 bin 500 litre yağ ele geçirildi.

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesinde içerisinde pamukyağı olduğu belirlenen ancak piyasaya zeytinyağı olarak sürülmeye hazır 4 bin 500 litre yağ ele geçirildi.

Haliliye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, zabıta ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Devteşti Mahallesi'nde iş yerlerine yönelik denetimler yaptı.

Bir iş yerinde tenekeler içerisinde yağ olduğunu belirleyen ekipler, yaptıkları ilk incelemede zeytinyağı olarak satılan 4 bin 500 litre yağın pamukyağı olduğunu tesbit etti.

İş yeri sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, ilk belirlemelere göre etiketsiz tenekelerde zeytinyağı olarak satılan yağların pamuk yağı olduğu, kesin sonuçların tahlillerin tamamlanmasının ardından belirleneceğini ifade etti.

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ da halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Zabıta ekiplerinin başarılı bir çalışma yaptığını belirten Uludağ, "Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlarımızın sağlıklı gıda temin edebilmesi için çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsamda Haliliye ilçemizde fırın, bakkal gibi iş yerlerine gidip denetim yapıyorlar. Bu denetimlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğünün de katılımıyla yapıyorlar" dedi.

Ekiplerin denetimlerde pamukyağının zeytinyağı olarak piyasaya sürülmeye çalışıldığını belirlediğini ifade eden Uludağ, "4 bin 500 litreye yakın zeytinyağı olduğu iddia edilen yağlara el konuldu. İnsanlar verdikleri paraların karşılığını sahte ürün olarak görmemeleri için bu denetimlerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title