Haberler

Pamukkale'ye Ziyaretçi Akını

Mustafa Dermencioğlu - UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi 2012 yılının 9 ayında 1 milyon 316 bin 934 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Mustafa Dermencioğlu - UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi 2012 yılının 9 ayında 1 milyon 316 bin 934 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Şifalı suları ve bu suyun oluşturduğu görsel zenginlikle her geçen gün ziyaretçi sayısını artıran Pamukkale'yi 9 ayda, 1 milyon 24 bin 934'ü yabancı, 292 bini yerli olmak üzere toplam 1 milyon 316 bin 934 turist ziyaret etti.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli destinasyon bölgelerinden biri olan Pamukkale'nin şu anda 16 bin yatak kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yaptığını belirtti.

Denizli'nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Karakan, Pamukkale'nin ve yedi kiliseden birini bünyesinde barındıran Laodikya'nın turistlerin ilgisini çektiğini anlattı.

Bölgeye gelen ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 7-8'lik bir artışın yaşandığına dikkati çeken Karakan, "Pamukkale en çok Almanların ziyaret ettiği bir bölge. Onun dışında bölgemize Uzakdoğu'dan Japonlar'ın büyük ilgisi var. Pamukkale'ye gelen ziyaretçilere bakıldığında Çin ve Hintli turistlerde gözle görülür bir artış var" diye konuştu.

- Termal yatırımlar-

Son dönemlerde özellikle termal turizmin ön plana çıkarılmasının turizm yatırımlarını artırdığını vurgulayan Karakan, şöyle konuştu:

"Kültür ve Turizm Bakanlığımızın buradaki 6 bölgeyi özellikle turizm alanı, termal bölge ilan etmesi, bu bölgelerin yatırım cazibesinin artmasına sebep olmakta. Bu bölgede yatırım yapılması isteniyorsa bölgenin tamamının teşvik bölgesi içine alınması gerekiyor. Sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilan ettiği 5-6 yerin değil, bölgenin tamamının yatırım alanı içine dahil edilmesi yatırımcıların önünü açacaktır. En kısa zamanda buna bir çözüm bekliyoruz.

Karahayıt'taki kentsel dönüşümün turizm bölgeleri için model olmasını istiyoruz. Türkiye'de termal tesislerin, termal bölgelerin artık burayı bir model olarak görüp örnek almasını bekliyor ve talep ediyoruz. Karahayıt bölgesinde şu an kentsel dönüşüm başladı. Bununla beraber çok yakın bir zamanda Pamukkale bölgesinde de kentsel dönüşüm başlayacak. Kentsel dönüşümün başlamasıyla birlikte buradaki birçok yatırımcının farklı yatırımlara doğru kayacağı şu anda gözüküyor. Birçok devre mülkler yapılıyor, özellikle oteller ve moteller anlamında yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Onun için Denizli, Pamukkale, Karahayıt ve Sarayköy bölgeleri özellikle termal turizmde yatırım yapmak isteyenlerin, termal turizme ilgi duyan kişilerin artık cazibe noktası oldu."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Türkiye Denizli Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title